Boj o voliča

ta3
2.7.2023 12:19

Šéf vagnerovcov minulý týždeň poodhalil skutočné dôvody vojny na Ukrajine ako kremeľská propaganda: ako si celú vojnu vymysleli ruskí oligarchovia, ktorí spolu s tajnou FSB drancovali Donbas od roku 2014, ako minister obrany Šojgu chcel titul maršála a druhú hviezdu na výložkách, ako vôbec nešlo o ochranu ruskej menšiny na Donbase a už vôbec nie o vymyslenú denacifikáciu Ukrajiny. Nielen o týchto témach diskutovali Robert Kaliňák a Peter Pčolinský.

V žiadnom prípade nejde o velebenie Prigožina, snáď sa raz ocitne pred súdom za zverstvá, ktoré jeho žoldnieri napáchali na Ukrajine či inde. Ale teraz už konečne vieme, prečo naši mierotvorcovia nevedeli, čo majú o Prigožinovej vzbure hovoriť. Kremeľskí šorošovia mali iné starosti ako dávať usmernenia svojim fanúšikom. A tak sa stalo, že bolo ticho, resp. sa ozvali, až keď bolo po všetkom.

A možno to nebolo zlé. Všetci si totiž pamätáme na zahraničnopolitickú analýzu poslanca, ktorého meno sa nevyslovuje. Krátko pred vypuknutím vojny šíril, že Rusko nikdy nenapade Ukrajinu.

A bezradní boli aj ďalší. Šéf našich národniarov radšej pred otázkami novinárov o Prigožinovej vzbure proti Kremľu zdupkal. Čistá nočná mora. Alebo ako by povedali Rusi: vot, kakoj kašmar. Tak dúfajme, že naši mierotvorcovia nezdupkajú, keď bude treba riešiť problémy na Slovensku. Alebo že nebudú vítať ruské vojská vo Vyšnom Nemeckom a Ubli chlebom a soľou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok