Potraty, chromozómy a migrácia. Parlament podľa Krúpu pripomínal pohľad na otvorenú zlomeninu

ta3/dp
15.6.2023 21:04

Parlament opäť ponúkol občanom niekoľko výbušných tém. Nepovolil potratovú tabletku, ale neschválil ani pomoc tehotným od Anny Záborskej. Uzákonil právo používať peniaze v hotovosti, lenže výnimkami ho hneď aj spochybnil. Kto by si v tomto ohňostroji predvolebných tém vôbec všimol, že parlament nevyslovil dôveru úradníckej vláde.

fdsf_10.jpg
TA3

Riešili aj výroky Šuchu

Zástupca eurokomisie na Slovensku Vladimír Šucha ešte v máji povedal, že postoj Slovákov k téme rodovej rovnosti je geneticky zakorenený. "Máme v našej DNA chromozómy, ktoré sú pokazené, a mali by sme ich napraviť." Parlament vo štvrtok uznesením tieto výroky odsúdil.

Suja si myslí, že Európska únia ho už mala dávno odvolať. "Predstavte si, že by sa niekto takto vyjadroval o Rómoch alebo Židoch, aké by to bolo haló," dodal.

Podľa exministra Mikulca uznesenie, ktoré prijal parlament, nebude záväzné stanovisko pre orgány EÚ. "Nemyslím si však, že to bolo vhodné vyjadrenie predstaviteľa, ktorý zastupuje Európsku komisiu."

Podľa Krúpu bolo uznesenie, ktorým parlament odsúdil jeho výroky, zbytočné. "Čo sa týka vyjadrení pána Šuchu, tak jednoznačne prestrelil. Pošmykol sa mu jazyk, nenosí sa to v diplomacii, ale stáva sa to," povedal.

Parlament nepodporil Ódora

Mikulec a zároveň aj strana OĽANO a priatelia nepodporili programové vyhlásenie vlády (PVV). "My sme chceli, aby 200-eurový príspevok rodinám s deťmi bol zachovaný, toto sa neobjavilo v programovom vyhlásení vlády. To bol dôvod, prečo sme ho nepodporili," vysvetlil.

Krúpa a SASKA Ódorov kabinet podporili. "Je to naozaj vláda odborníkov, ktorí sa chcú zamerať na riešenie problémov v krátkom čase. Krátkodobé ciele sú splniteľné, strednodobé majú vyhliadky a chcú niečo pripraviť pre budúcu vládu," dodal.

Suja PVV nepodporil. Podľa jeho slov čakal od Ľudovíta Ódora a jeho vlády, že "sa budú riadiť dátami, ako aj povedali". "Aké dáta mu ukázali, že má dať 21 miliónov eur mimovládkam? V PVV nespomenuli ani raz šport," povedal.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok