Potraty, chromozómy a migrácia. Parlament podľa Krúpu pripomínal pohľad na otvorenú zlomeninu

ta3/dp
15.6.2023 21:04

Parlament opäť ponúkol občanom niekoľko výbušných tém. Nepovolil potratovú tabletku, ale neschválil ani pomoc tehotným od Anny Záborskej. Uzákonil právo používať peniaze v hotovosti, lenže výnimkami ho hneď aj spochybnil. Kto by si v tomto ohňostroji predvolebných tém vôbec všimol, že parlament nevyslovil dôveru úradníckej vláde.

fdsf_10.jpg
TA3

Je správny čas zaoberať sa chromozómami, potratmi, hotovosťou a migráciou?

Poslanec Národnej rady SR Juraj Krúpa (SASKA) povedal, že sa blíži predvolebná kampaň. "Dalo sa očakávať, že schôdza sa bude vyvíjať takýmto spôsobom. Pohľad na tento parlament pripomína skôr pohľad na otvorenú zlomeninu a ľuďom z toho býva už zle," uviedol.

Bývalý minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO a priatelia) si myslí, že to je legitímne. "Každý poslanec má možnosť a právomoc predkladať návrhy. Treba to rešpektovať."

Nezaradený poslanec NR SR Miroslav Suja (Republika) uviedol, že migrácia je v súčasnosti téma, ktorá trápi obyvateľov južného Slovenska. "Dennodenne nás bombardujú správami, SMS-kami a telefonujú, že situácia je už neudržateľná," povedal. Podľa Suju sa ľudia cítia ohrození a myslí si, že štát by mal zasiahnuť.

Mikulec oponoval Sujovi, že ľudia sa môžu cítiť bezpečne. "Netreba ich strašiť. Dodnes nebol zaznamenaný ani jeden bezpečnostný incident, ktorý by bol vyvolaný nelegálnym migrantom," vysvetlil. "Tí migranti tu nie sú a ani na Slovensku nechcú byť," dodal exminister vnútra.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok