Nestrašme ľudí manipuláciou volieb, vyzýva Mikulec. Nebuďme malí chlapci, reaguje Šutaj Eštok

ta3/SB, RI
11.6.2023 12:12

Premiér Ľudovít Ódor neverí, že vláda odborníkov získa dôveru v parlamente. OĽANO ju podporí len vtedy, ak budú splnené jeho požiadavky, Hlas-SD povedal jasné nie. S blížiacim sa termínom predčasných volieb sa objavujú správy, že môžu byť zmanipulované. V relácii V politike o tom diskutovali Roman Mikulec a Matúš Šutaj Eštok.

afaf_2.jpg
TA3

Budú voľby zmanipulované?

Šutaj Eštok tvrdí, že Smer nie je prvý, kto informoval o možnej manipulácii volieb. Túto tému podľa neho ako prvý otvoril bývalý minister obrany Jaroslav Naď. Smer hovorí o manipulácii zo strany USA, Naď zo strany Ruska. Člen Hlasu uviedol, že je v kompetencii ministerstva vnútra, aby voľby nemohli byť zmanipulované. "Keď niekto môže manipulovať voľby, sú to občania Slovenskej republiky," povedal na margo toho, ako to v štáte fungovalo za vlád Igora Matoviča a Eduarda Hegera.

"Ak tu je zámer manipulovať voľby, treba to prešetriť. Treba, aby orgány činné v trestnom konaní konali. Je jedno, či to hovorí Robert Fico alebo Jaroslav Naď," vyhlásil. Mikulec reagoval, že "toto sú podsúvané bludy". "Ak prebieha nejaké trestné konanie, tak prebieha. To, že Ruská federeácia ovplyvňuje dianie na Slovensku, je fakt," uviedol bývalý minister vnútra.

Rusko chce podľa Naďa zmanipulovať naše voľby. Dokazovať to majú spravodajské informácie, ktoré od tajnej služby dostali najvyšší ústavní činitelia. "Ak pán Naď hovorí, že takú informáciu mal, nemám dôvod mu nedôverovať," hovorí Mikulec s tým, že on o niečom takom nevie. "Vieme, že Ruská feredácia sa tu snaží rôznym spôsobom vyvíjať rôzne aktivity," dodal.

Mikulec si myslí, že ak sa niekto chystá zmanipulovať voľby, tak je to skôr Rusko než USA. "Vieme, že tú prebiehali rôzne aktivity. Žijeme v demokratickej krajine, máme volebný systém, zákony, legislatívu. Každá jedna politická strana si môže do okrskových komisií nominovať svojich členov, ktorí budú dohliadať na priebeh volieb," informoval. "Nestrašme ľudí, že tu môže dôjsť k manipulácii volieb," vyzval.

"Nebuďme malí chlapci," reagoval Šutaj Eštok. "Geopolitické záujmy budú vo svete prebiehať vždy. Obzvlášť, keď ste krajina, ktorá susedí s krajinou, kde prebieha vojnový konflikt. Nebuďme malí chlapci, že tu neprebiehajú geopolitické záujmy rôznych veľmocí. Ani ja, ani pán Mikulec netušíme, ktoré to sú. To je fakt," uviedol. Podľa neho je druhým faktom to, že Hlas nestraší, že budú voľby zmanipulované, keďže ako prvý s touto informáciou prišiel Naď.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť tu.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok