Nestrašme ľudí manipuláciou volieb, vyzýva Mikulec. Nebuďme malí chlapci, reaguje Šutaj Eštok

ta3/SB, RI
11.6.2023 12:12

Premiér Ľudovít Ódor neverí, že vláda odborníkov získa dôveru v parlamente. OĽANO ju podporí len vtedy, ak budú splnené jeho požiadavky, Hlas-SD povedal jasné nie. S blížiacim sa termínom predčasných volieb sa objavujú správy, že môžu byť zmanipulované. V relácii V politike o tom diskutovali Roman Mikulec a Matúš Šutaj Eštok.

Ódor je skeptický

Mikulec hovorí, že svojmu nástupcovi odovzdal ministerstvo "fungujúce v každej oblasti". Ivan Šimko, nový minister vnútra, mu vraj "hanbu nerobí". Podľa neho bude dôležité, či vláda odborníkov získa dôveru v parlamente. Premiér Ľudovít Ódor tomu však neverí. 

Šutaj Eštok za Hlas uviedol, že už na začiatku dala strana novej vláde jasné požiadavky, aby "svietila a kúrila". Tvrdí, že chceli, aby ukľudnila spoločnosť, udržiavala elementárne funkcie štátu a aby sa pozrela na veci, ktoré je potrebné dotiahnuť, teda eurofondy a plán obnovy. "Eurofondy sú v katastrofálnom stave. Plán obnovy je v katastrofálnom stave," vyhlásil. 

Bývalý minister vnútra hovorí, že nás čakajú kľúčové voľby. OĽANO neupustilo od požiadavky dať 500 eur tým, ktorí prídu voliť, a taktiež od pomoci deťom. "Toto bola výzva, aby ľudia prišli voliť, a je jedno, koho budú voliť," dodal Mikulec s tým, že ak nebude splnená iba jedna požiadavka hnutia Igora Matoviča, OĽANO vládu nepodporí. 

Šutaj Eštok zopakoval, že Hlas nedá dôveru vláde odborníkov. "Pán Ódor o tom vie, vybavené," dodal. "Máme tu zbytočnú tému, ktorá ľudí ani nezaujíma," doplnil na margo vyjadrenia dôvery Ódorovej vláde. Sme rodina si počká na programové vyhlásenie vlády, dôveru jej má v pláne ako zatiaľ jediná vyjadriť SASKA.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok