Marek Valach si s novým trénerom potykal cez telefón

ta3/Janka Danková
9.6.2023 10:52

HK Dukla Ingema Michalovce zverejnil doterajší menoslov svojho kádra pre nadchádzajúcu sezónu. Súčasťou je aj Marek Valach, ktorý si tak po prvý raz zahrá najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž mimo Trenčína, v ktorom strávil štyri sezóny.

Marek Valach si s novým trénerom potykal cez telefón
archív/Marek Valach

Jednoduché rozhodovanie

Jeho podpis pre nový klub sa zrodil pomerne rýchlo. "Už dlhšiu dobu sme boli v kontakte so športovým manažérom Marekom Mašlonkom. Presvedčil  ma prístup klubu a tie najvyššie ambície do najbližších sezón. Bolo to pre mňa v celku jednoduché rozhodovanie," pokračoval.

Michalovčania sa budú snažiť nadviazať na minuloročné výkony, kedy sa svojou bojovnosťou dostali z 8. miesta, resp. kvalifikácie o play-off až do semifinále. Otočili stav série s Trenčínom, v ktorom Valach práve hral, vo štvrťfinále si poradili s bratislavským Slovanom. Neuspeli až v boji o postup do finále, keď v rozhodujúcom siedmom zápase podľahli následnému majstrovi z Košíc.

Na Zemplín s ním pôjde aj priateľka

Za týmto sympatickým príbehom michalovskéo hokeja stojí, okrem iných, aj tréner Peter Kúdelka. Tím prebral v polovici februára a znovuzrodil ho. "S trénerom Kudelkom som viackrát volal. Hneď mi navrhol, aby sme si potykali cez telefón," pousmial sa Valach, "od chalanov som na neho počul samé dobré veci. Teším sa na spoluprácu."

Na začiatky v novom klube a meste nebude Valach sám. Na Zemplín berie so sebou aj tú najlepšiu možnú spoločnosť – svoju priateľku Andreu. "Áno, áno, pôjde do Michaloviec so mnou. Študuje posledný rok na vysokej škole, takže vždy, keď jej to škola a práca umožní, tak bude so mnou na východe," prezradil krídelník, ktorý má na konte aj sedem štartov s dvojkrížom na hrudi.



Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok