Marek Valach si s novým trénerom potykal cez telefón

ta3/Janka Danková
9.6.2023 10:52

HK Dukla Ingema Michalovce zverejnil doterajší menoslov svojho kádra pre nadchádzajúcu sezónu. Súčasťou je aj Marek Valach, ktorý si tak po prvý raz zahrá najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž mimo Trenčína, v ktorom strávil štyri sezóny.

Marek Valach si s novým trénerom potykal cez telefón
archív/Marek Valach

Marek Valach už ako 15-ročný opustil rodnú Dubnicu nad Váhom a vsadil na zahraničie. Konkrétne na RB Hockey Academy U18, následne RB Hockey Juniors. Ani po štyroch rokoch strávených za hranicami ho to akosi nelákalo domov, naopak, odišiel do Ameriky, kde dve sezóny obliekal dres Cedar Rapids RoughRiders v USHL.

Trenčín bol doposiaľ jeho jediný slovenský tím

Posilnený zahraničnými skúsenosťami prišiel následne domov a ako 21-ročný po prvý raz okúsil najvyššiu slovenskú hokejovú ligu. V Trenčíne napokon strávil štyri sezóny a svojou zodpovednou hrou si získal sympatie množstva žlto-červených fanúšikov.

O akési sklamanie sa im postaral až teraz, keď sa rozhodol vymeniť jednu Duklu za druhú a odísť do Michaloviec. Po prvý raz si tak zahrá proti "svojim" z Trenčína. "Bude to pre mňa zmena – nová kabína, nová partia, nové mesto. Je to výzva, ale som za ňu veľmi rád. Už sa pozerám dopredu, kedy začneme," vyslovil pre ta3.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok