Klub oznámil káder na ďalšiu sezónu naraz. Hokejové Michalovce spoznali mená, ktoré ich budú reprezentovať

ta3 TASR
8.6.2023 12:15

Extraligový klub HK Dukla Ingema Michalovce počíta v sezóne 2023/2024 aj s brankárom Stanislavom Škorvánekom, ktorý reprezentoval SR na nedávnych MS v Rige. V kádri trénera Petra Kúdelku nastalo v medzisezónnom období viacero zmien, ktoré klub prezentoval na stredajšom galavečeri michalovského hokeja. Jednou z noviniek je logo na ramenách dresov, ktoré odkazuje na 50. výročie založenia klubu.

Klub oznámil káder na ďalšiu sezónu naraz. Hokejové Michalovce spoznali mená, ktoré ich budú reprezentovať
TASR/Roman Hanc

Klub už počas play off informoval o predĺžení spolupráce s trénerom Petrom Kúdelkom. Jeho doterajší asistent Marek Kolba pokračuje vo funkcii a Radoslava Regendu vystriedal Tomáš Surový, ktorý prišiel z Banskej Bystrice.

Fanúšikov michalovskej Dukly potešila správa o zotrvaní brankára Škorváneka, ktorý bol jeden z kľúčových hráčov tímu na ceste z predkola play off až do semifinále. Jeho brankársky kolega z uplynulej sezóny Andrej Košarišťan v tíme skončil a o miesto v bránkovisku budú súperiť Matej Gajan, ktorý prišiel z Banskej Bystrice, odchovanec Vladimír Glosár, ktorý uplynulé dve sezóny pôsobil v Martine, a mladík Tobias Smolko.

V michalovskom kádri napokon nezostal ani jeden z legionárov. V obranných radoch nefigurujú Zach Osburn (zamieril do Mladej Boleslavi), Tariq Hammond (Eisbären Regensburg), Kristaps Bazevičs a ani Ivan Glazkov. 

Z Nitry prišiel Martin Bodák a z Popradu Sebastian Jasečko. Po dlhoročnom pôsobení v zahraničí a štyroch rokoch v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA sa na Slovensko vrátil Marek Korenčík, ktorý zažije premiéru v slovenskej extralige rovnako ako Američan Sena Acolatse. Ten má za sebou päť sezón v najvyššej nemeckej súťaži DEL, v ktorej mal priemer takmer 0,5 bodu na zápas.

V ofenzíve už nefigurujú Joseph Garreffa, Vitalijs Pavlovs, Vadim Pereskokov ani Patrik Zabusovs. Vedenie sa po sezóne 2022/2023 rozlúčilo aj so Samuelom Chalupom, Petrom Galambošom (Žilina), Davidom Okoličánym, Radovanom Pulišom a Romanom Žitným, ktorý zamieril do Banskej Bystrice výmenou za Michala Kabáča. 

Do útočných formácií pribudli Kanaďania Mitchell Heard a Max Newton, navrátilec Samuel Solenský, ktorý odohral sezónu 2022/2023 v Nitre, a Marek Valach z Trenčína. Novou tvárou je aj 22-ročný Američan so slovenským pasom Adam Varga, pre ktorého pôjde o prvý európsky angažmán. V kádri sú zatiaľ iba traja hráči, ktorí majú iný než slovenský pas. Vedenie sa ešte obzerá aj po slovenských hráčoch, no najmä po cudzincoch, ktorí by mali byť lídrami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok