Konferencia GLOBSEC sa skončila. Posledný deň sa objavili aj Macron a von der Leyenová

ta3, tasr, čtk
31.5.2023 10:55

Streda bola posledným dňom bezpečnostnej konferencie GLOBSEC 2023 Bratislava Forum. Bola nabitá prednáškami, diskusiami a prejavmi vplyvných a významných osobností a politikov. Konferenciu sme s vami sledovali online.

Konferencia GLOBSEC sa skončila. Posledný deň sa objavili aj Macron a von der Leyenová
TASR – Jakub Kotian

17:00 Dnešný online z konferencie GLOBSEC 2023 sme ukončili.

globsec ta3

16:47 Dianie na GLOBSECU sledovala redaktorka Patrícia Kordiaková. 

16:10 Bezpečnostná konferencia GLOBSEC 2023 sa oficiálne skončila. 

15:26 Emmanuel Macron opustil konferenciu. Na hlavnom pódiu prebieha posledný panel dňa, na ktorom vystúpi aj premiér Ľudovít Ódor. 

15:03 Rusko sa opäť snaží otriasť jednotou a bezpečnosťou Európy, nesmieme mu to dovoliť, uviedol v stredu francúzsky prezident Emmanuel Macron na konferencii.

13:55 Na pódiu Danube Stage začína svoj panel o Európe Emmanuel Macron. Moderuje riaditeľ GLOBSECU Róbert Vass.

globsec ta3

13:39 Na konferencii sme sa rozprávali aj s bývalým ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom. Ukrajina sa podľa jeho slov iba bráni. 

12:32 Fancúzsky prezident Emmanuel Macron sa dostavil na konferenciu GLOBSEC 2023.

globsec ta3

12:11 V Maria Theresia Stage prebieha diskusia o energetickej udržateľnosti Európy. 

12:04 Redaktor Jackovyj sa rozprával s bieloruským analytikom a verejným činiteľom Vladom Kobetsom. Preberali momentálnu situáciu v Bielorusku, no aj pomoc Bieloruska pre Ukrajinu. 

globsec ta3

11:59 Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brocková vyjadrila presvedčenie, že je dôležité zotrvať v podpore Ukrajiny a zároveň čo najviac izolovať Rusko prostredníctvom sankcií. 

11:24 V Danube Stage prebieha ďalšia diskusia, ktoré je zameraná na Kosovo. 

11:19 Pred návštevou konferencie GLOBSEC prezidentka Zuzana Čaputová privítala francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v paláci. 

Macron TASR - Martin Baumann

11:06 Konflikt medzi Ruskom a Severoatlantickou aliancí nemožno do budúcna vylúčiť, povedal dnes v diskusnom paneli náčelník generálneho štábu českej armády Karel Řehka.

11:01 Kolega Vladyslav Jackovyj sa rozprával s ruským opozičným politikom Vladimirom Milovom. Rozprávali sa o vojne na Ukrajine, budúcnosti Ruska, Putinovej vláde aj ruskej armáde.

globsec ta3

10:48 Na Danube Stage prebieha diskusia o Balkánskom obchode. V Maria Theresia Stage sa rečníci rozprávajú o bezpečnosti Ukrajiny.

10:42 Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová v stredu predstavila novú iniciatívu pre krajiny západného Balkánu s cieľom pomôcť im na ceste k členstvu v Európskej únii. 

10:34 Od rána prebiehajú v posledný deň konferencie rozličné diskusie. Hlavné pódium odštartovalo svoj program s panelom o sankciách a ruskej ekonomike, na ktorej rečnil aj prezidentkin radca Ivan Mikloš. Následne mala prednášku prezidentka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, ktorá hovorila o zjednotenej Európe. Boat Stage dnes hostil iba jedinú prednášku o slovenských a českých vojenských jednotkách. V sále Maria Theresia Stage prebehla ráno diskusia o Európskej únii. 

10:30 O udalostiach z prvého a druhého dňa konferencie sa dočítate v článkoch nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok