Putin obvinil Kyjev z útokov na civilné ciele. Je potrebné zlepšiť obranu Moskvy, dodal

TA3 ČTK
30.5.2023 16:10

Ruský prezident Vladimir Putin po utorkovom útoku dronov na Moskvu vyhlásil, že je potrebné zlepšiť protilietadlovú obranu hlavného mesta.

Putin obvinil Kyjev z útokov na civilné ciele. Je potrebné zlepšiť obranu Moskvy, dodal
TASR/AP

Povedal, že ukrajinský útok mieril na civilné ciele v snahe zastrašiť ruskú spoločnosť, zatiaľ čo Rusko na Ukrajine útočí len na vojenské ciele. Údaje o obetiach vojny, preverené OSN, ale ukazujú, že obeťami ruskej agresie proti susednej krajine sa stali aj tisícky ukrajinských civilistov. 

Prezident vo vysielaní televízie Rossija 24 tvrdil, že Rusko na Ukrajine útočí na objekty vojenskej infraštruktúry. Napríklad pred dvoma troma dňami napadlo štáb ukrajinskej rozviedky. V odvete Kyjev zaútočil na obytné domy, aby "zastrašil" Moskvu, povedal Putin podľa ruských médií.

"Už sme hovorili o možnosti zasadiť úder strediskám rozhodovania. Do tejto kategórie spadá aj štáb ukrajinskej vojenskej rozviedky, ktorý sme napadli pred dvoma-tromi dňami. V reakcii si kyjevský režim vybral cestu zastrašovania Ruska, zastrašovania občanov Ruska a útokov na obytné budovy. Je to samozrejme jasná známka teroristickej činnosti," vyhlásil Putin.

Uviedol tiež, že protivzdušná obrany Moskvy a jej okolia "fungovala normálne", ale dodal, že "je na čom pracovať". Záhodno je podľa neho "utesniť protivzdušnú obranu v hlavnom meste", čo sa tiež stane. Kyjev sa podľa Putina sa snaží vyprovokovať Rusko, aby odpovedalo rovnako. 

"Pozrieme sa, čo s tým urobíme," povedal. Bezpilotné lietadlá zasiahli v utorok skoro ráno tri obytné budovy v Moskve. Nikto neprišiel o život, najmenej dvaja ľudia museli vyhľadať lekársku pomoc, domy sú ľahko poškodené. Ďalšie drony sa podľa úradov podarilo zostreliť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok