Ruská korupcia v najvyšších kruhoch. Slovenské voľby budú zrejme terčom tiež

ta3/ Denis Dufala
29.5.2023 15:00

Od dobrého chlapca, špióna, až po zasahovanie do volieb v Spojených štátoch amerických. Ruská federácia vedie hybridnú vojnu vo všetkých kútoch sveta a príliš sa týmto obvineniam ani nebráni. Najvyšší ústavní činitelia tiež dostali správy od tajných, ktorí ukazujú smerom na východ.

Ruská korupcia v najvyšších kruhoch. Slovenské voľby budú zrejme terčom tiež
TASR/AP/TA3/Denis Dufala

Dobrý chlapec z Hlavných správ

Video, v ktorom dáva vojenský pridelenec z ruskej ambasády, plukovník Sergej Solomasov, tisíc eur Bohušovi Garbárovi obehlo celé Slovensko. Solomasov povedal Garbárovi: "Povedal som v Moskve, že si dobrý chlapec." Bohuš Garbár je spájaný s konšpiračným médiom Hlavné správy ako prispievateľ.

Dvoriť Rusku mal prostredníctvom vyzvedačstva na Slovensku. V kauze špionáže bol aj odsúdený na trojročný podmienečný trest a prepadnutie majetku v hodnote 15-tisíc eur. Úlohou Garbára bolo sprostredkovať tajné informácie a verbovať ďalších proruských ľudí, ktorí by boli ochotní sprostredkovať informácie o politických komunikáciách na úrovni NATO.

Podľa odborníka na dezinformácie, Jakuba Godu, je dôležitejšie odhaľovať konkrétne prípady, ako bol ten s Garbárom. Na takýchto prípadoch je podľa Godu jasne vidieť, o čo presne ide a netreba okolo toho komplikované poučky o hybridných hrozbách.  

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok