Majerský podporuje dodávky zbraní Ukrajine: Je to kresťanské. Putin nie je podľa Danka vojnový zločinec

ta3/Dominik Pálka
28.5.2023 12:26

Šéf KDH Milan Majerský v relácii V politike povedal, že "zastať sa slabšieho je kresťanské," čím narážal na vojenskú pomoc pre Ukrajinu. László Sólymos (Most-Híd) súhlasil. Predseda SNS Andrej Danko si myslí, že Slovensko nemá nič s vojnou na Ukrajine.

Uplynulo už 15 mesiacov od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Andrej Danko napísal 16. februára 2022 na Facebooku, že "všetci, ktorí tvrdili, že Rusko dnes napadne Ukrajinu, by mali okamžite odísť z verejných funkcií"

Moderátor Rastislav Iliev sa ho opýtal, či by nemal odísť z verejnej funkcie. Danko reagoval, že si za svojim tvrdením stojí. "K tomu konfliktu pomohol Západ. Želám si, aby skončil. Chceme mať dobré vzťahy s Ukrajinou aj Ruskom," dodal. "My potrebujeme lacný plyn, potrebujeme jadrové palivo a do Ruska chodí celý svet," skonštatoval. Na zábery Rusmi zničeného mesta Bachmut reagoval, že "Amerika má v rukách mier"

Milan Majerský uviedol, že "zajtra môže byť na Ukrajine mier, ak Rusko stiahne svoje vojská". "Ukrajina je napadnutá slovanským národom. Putin najviac poškodil Rusko, spôsobil to, že má vojská NATO hneď na hraniciach. Zo 40 percent plynu, ktorý dodával do Európy, je sotva 15 percent." 

Predseda strany Most-Híd László Sólymos podotkol, že je jasné, kto je agresor a kto sa bráni. "Jednoznačne je agresorom Putin. Všetci chceme mier. Mier príde vtedy, keď to agresor ukončí."

Slováci veria konšpiráciám

V roku 2019 prišiel GLOBSEC v prieskume na to, že dezinformácie na Slovensku najviac šíria médiá Hlavné správy a Slobodný Vysielač, pre ktoré Danko poskytol rozhovory. 

Na otázku, či sa cíti zodpovedný za to, že Slováci dnes veria konšpiráciám najviac na svete, Danko povedal, že "Slováci nie sú hlúpy národ". "Nie som zodpovedný. Sú za to zodpovedné médiá, ktoré klamu," dodal. Podľa neho je najväčším problémom v mediálnom svete verejnoprávna RTVS. Povedal, že "potrebuje pevnú ruku a zoštátnenie"

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok