Majerský podporuje dodávky zbraní Ukrajine: Je to kresťanské. Putin nie je podľa Danka vojnový zločinec

ta3/Dominik Pálka
28.5.2023 12:26

Šéf KDH Milan Majerský v relácii V politike povedal, že "zastať sa slabšieho je kresťanské," čím narážal na vojenskú pomoc pre Ukrajinu. László Sólymos (Most-Híd) súhlasil. Predseda SNS Andrej Danko si myslí, že Slovensko nemá nič s vojnou na Ukrajine.

20230528_v_politike_12.jpg
TA3

Majerský je presvedčený, že mnoho slovenských politikov podľahlo dezinfowebom. "Je to dosť pravdepodobné," reagoval na výsledky prieskumu GLOBSEC-u.

Podľa Sólymosa sa veľmi ťažko bojuje proti dezinformáciám. "Dôležité je to, aby politici, ktorí budú po voľbách riadiť štát, dávali jasné odkazy občanom, kam táto krajina smeruje. Či chceme odbočiť od toho, že chceme patriť na Západ," povedal. Povedal, že Slovensko patrí do západného sveta. 

Sólymos a Danko sa dostali do sporu. Danko tvrdil, že EÚ a NATO "nás drancujú a ničia". Šéf strany Most-Híd reagoval, že "Brusel nemôže za to, že Slovensko nevie vyčerpať z plánu obnovy šesť miliárd". "Brusel nám tie peniaze dá, ale my sme neschopní," dodal. Podľa Majerského Slovensko nebolo nikdy tak bezpečné, ako to je pod krídlami NATO. "Som za to, aby sme ostali v EÚ a NATO," povedal. 

Predseda KDH podporuje aj dodávky zbraní na Ukrajinu. "My nemáme nič s vojnou," reagoval Danko. Majerský mu oponoval a uviedol, že "zastať sa slabšieho je kresťanské," čím narážal na pomoc pre vojnou zmietanú Ukrajinu.

Sólymos súhlasil s Majerským, že Ukrajine je potrebné pomôcť. "Slovensko je na správnej strane."

Je Putin vojnový zločinec?

Na otázku, či je ruský prezident Vladimir Putin vojnový zločinec odpovedal Majerský: "Jednoznačne áno". Danko si myslí, že "nie je vojnový zločinec" a Sólymos povedal, že "je vojnový zločinec a mal by sa zodpovedať za to, čo sa deje na Ukrajine".

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok