Kočner je opäť nevinný. Orgány činné v trestnom konaní však vykonali dobrú prácu, hovorí Kurilovská

ta3/Dominik Pálka
22.5.2023 20:55

Zsuzsová vinná - dostala 25 rokov, Kočner je opäť nevinný. Je možné odsúdenie bez priamych dôkazov? Lucia Kurilovská z Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave v relácii Téma dňa uviedla, že možné to je.

kurilovska_1.jpg
TA3

Súdu znovu chýbali dôkazy, že stál za vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Prokuratúra s rozsudkom nesúhlasí, odvolala sa. 

Kurilovská si myslí, že odsúdenie bez priamych dôkazov je možné. "Ak všetky nepriame dôkazy do seba zapadajú a navzájom sa podporujú a vytvárajú mozaiku, ale zároveň musia presne deklarovať to, že ten skutok je tým trestným činom, ktorým je definovaný v zákone," vysvetlila.

Platí viacero druhov dôkazov

Uviedla, že v našom trestnom práve platia priame, nepriame, pôvodné i odvodené dôkazy. "Je potrebné zohľadniť všetky skutočnosti na základe zásady voľného hodnotenia dôkazov," dodala. Ak sa však nezdá, že dôkazy do seba zapadajú, tak je potrebné rozhodnúť v prospech osoby.

Zsuzsová je jediná, ktorá môže usvedčiť Kočnera. Kurilovská si myslí, že "jej výpoveď by mohla byť ďalším dôkazom proti Kočnerovi. Otázkou je však to, čo presne by povedala."

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok