Kočner je opäť nevinný. Orgány činné v trestnom konaní však vykonali dobrú prácu, hovorí Kurilovská

ta3/Dominik Pálka
22.5.2023 20:55

Zsuzsová vinná - dostala 25 rokov, Kočner je opäť nevinný. Je možné odsúdenie bez priamych dôkazov? Lucia Kurilovská z Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave v relácii Téma dňa uviedla, že možné to je.

kurilovska_1.jpg
TA3

Výpoveď by musela zapadať do rámca ďalších dôkazov. Bolo by možné konať, ak by sa Zsuzsová rozhodla vypovedať proti Kočnerovi aj po istom časovom odstupe.

Potvrdzuje vinu Kočnera logika?

Mnohí z kritikov rozsudku hovoria, že vinu Kočnera potvrdzuje logika. Podľa Kurilovskej nie je vhodné zasahovať do rozhodovacej právomoci súdu. "Máme nezávislé súdy, ktoré sa riadia zákonom. Laickej verejnosti sa môže zdať, že to má určitú logiku, ale sudca je ten, ktorý to vie posúdiť. Nie je dobré, ak verejná mienka a médiá zasahujú do rozhodovacieho procesu súdu," skonštatovala.

Kurilovská si myslí, že v tomto prípade polícia odviedla "obrovský kus" dobrej práce. "Orgány činné v trestnom konaní urobili dobrú prácu."

Ak by sa konalo nové konanie v rámci odvolania, tak aj by si to vyžiadalo množstvo času. "Ak by to bolo vrátené a znovu bude vyhlásený rozsudok, tak je možné podať ďalšie odvolanie. Voči každému rozhodnutiu súdu prvého stupňa je možné podať odvolania," vysvetlila Kurilovská. 

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok