Tomáš nevylúčil spoluprácu so Smerom. Naď jej predstaviteľov označil za pôvod zla

ta3
14.5.2023 12:41

Slovensko čaká po prvý raz v histórii úradnícka vláda. V parlamente jej však dôveru vysloviť nemusia. Do predčasných volieb ostáva necelých päť mesiacov a na verejnosť prenikajú špekulácie o spájaní jednotlivých politických strán. To všetko sa deje v pozadí útočných vyjadrení politikov. V relácii V politike diskutovali odchádzajúci minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) a poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD).

v_politike_41.jpg
TA3

Veronika Remišová, kritizovala prezidentku, že sa pri zostavovaní vlády neporadila s Národnou radou SR a na rokovania nepozvala parlamentné strany.

Naď by ale na rokovania tiež nepozval niekoho, kto spochybňuje demokratické zriadenie v krajine. "Ja sa prezidentke nečudujem, že tam nepozvala extrémistov ani Roberta Fica.“ Predstaviteľ strany Demokrati dodal, že sa prezidentka môže rozhodnúť koho pozve a tieto veci by nemala zásadným spôsobom konzultovať.

"Ak prezidentka chce, aby jej vláda mala dôveru, tak tá komunikácia mala prebehnúť skôr,“ myslí si Tomáš a spomenul, že sa k tomu v parlamente postavia primerane.   

Spájanie pred voľbami

Po odchode Rastislava Káčera sa Demokrati otriasajú v základoch. Naď jeho rozhodnutie chápe, nakoľko si "potrebuje riešiť osobné veci“. Demokrati rokujú so stranami a zároveň pripúšťajú aj alternatívu spájania sa s inými politickými subjektmi.

“Strana Hlas-SD prijala uznesenie, že vylúčila zo spolupráce len ĽS Naše Slovensko a hnutie OĽANO,“ reagoval Tomáš na možnú spoluprácu so Smerom-SSD. Vyvrátil vyjadrenia Roberta Fica, že sa Hlas-SD dohodli na koalícii so stranami Progresívne Slovensko a SASKA.

Naď si spoluprácu s Hlasom nevie predstaviť. “Nevieme si ju predstaviť hlavne kvôli tomu, že my hovoríme, že Smer a Hlas sú presne to isté.“

Celú časť relácie V politike si môžete pozrieť nižšie:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok