Tomáš nevylúčil spoluprácu so Smerom. Naď jej predstaviteľov označil za pôvod zla

ta3
14.5.2023 12:41

Slovensko čaká po prvý raz v histórii úradnícka vláda. V parlamente jej však dôveru vysloviť nemusia. Do predčasných volieb ostáva necelých päť mesiacov a na verejnosť prenikajú špekulácie o spájaní jednotlivých politických strán. To všetko sa deje v pozadí útočných vyjadrení politikov. V relácii V politike diskutovali odchádzajúci minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) a poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD).

v_politike_41.jpg
TA3

Slovník lídra Smeru-SSD 

"Oni dvaja sú prapôvod všetkého zla," reagoval Naď na vyjadrenia predstaviteľov strany Smer-SSD Ľuboša Blahu a Roberta Fica. Odchádzajúci šéf rezortu obrany tiež pripomenul, že poslanca Blahu dal aj on na súd, a to za tvrdenia, že je vlastizradcom.

"Ja by som takýto slovník nikdy nedovolil“ povedal Tomáš a dodal, že sa nikdy nezníži k osobným útok na politikov. Do svedomia iného však vstupovať nechce. Pripomenul, že s týmto štýlom politiky prišiel líder hnutia OĽANO. “Priekopníkom politickej nekultúry je Igor Matovič.“

Úradnícka vláda a jej podpora

Naď cíti hrdosť za to, čo sa mu pre rezort obrany podarilo spraviť. "Program, ktorý som tam priniesol, som naplnil za kratšie obdobie ako štyri roky“ . Podľa jeho slov odchádza z ministerstva pokojný, keďže to po ňom preberie odborník.

Na obvinenia, že Sulík tlačil na prezidentku, aby na post šéfa rezortu obrany nevymenovala doterajšieho štátneho tajomníka Petra Šveca, reagoval Naď tým, že "Richard Sulík má dve tváre – jednu mediálnu a jednu zákulisnú tvár“.  Je však rád, že prezidentka jeho tlaku nepodľahla.

"Strana Hlas od decembra tvrdí, že úradníckej vláde nevysloví dôveru," vyhlásil Tomáš. Predpokladali, že čo najskôr prídu voľby, ktoré ale budú až v septembri. “V určitom momente sme si povedali, aby radšej prišla úradnícka vláda a nech aspoň svieti a kúri tak, ako sa má.“ Tomáš pripomenul, že dôveru vláde nevyslovia, pretože nevznikla z volieb.

“Som presvedčený o tom, že úradnícka vláda by mala dostať podporu, aby mohli v pokoji dovládnuť,“ povedal Naď. Zdôraznil, že pokiaľ v programovom vyhlásení vlády nebude zásadné prekvapenie, tak jej strana Demokrati "s vysokou pravdepodobnosťou“ vysloví dôveru.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok