Prezidentka o Ficovi: Neklesnem na jeho úroveň. Podnikne voči nemu právne kroky

ta3 TASR
9.5.2023 21:17

Prezidentka SR Zuzana Čaputová využije všetky právne prostriedky v súvislosti s vyjadreniami lídra Smeru-SSD Roberta Fica, ktoré ju spájajú s finančníkom Georgom Sorosom či americkou ambasádou. Avizovala to na sociálnej sieti.

"Dnes Robert Fico opäť šíril klamstvá o americkej agentke, Sorosovej vláde, konzultáciách s americkou ambasádou. Zhruba v tom istom čase som mala ďalšie dva výsluchy ako poškodená pre nové vyhrážky zabitím voči mne a mojim blízkym. Dôvody vyhrážok ako vždy rovnaké - americká agentka, Soros, americká ambasáda," uviedla Čaputová.

Upozornila, že ide o klamstvo a okresný, krajský i Ústavný súd sa vyjadrili, že tieto obvinenia sú nepodložené a prekračujú hranice politického súboja. "Poslanec Fico to vie. A vie aj to, že robiť z niekoho terč svojimi nenávistnými klamstvami už na Slovensku zabíjalo," doplnila hlava štátu. Chce preto využiť právne prostriedky  na ochranu svojich detí aj inštitúcie, ktorú zastupuje.

Proces skladania prezidentskej vlády označil predseda Smeru za antidemokratický. Úradnícku vláda na čele s Ľudovítom Ódorom nepovažuje za prezidentkin návrh, ale Sorosovu voľbu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok