FOTO/VIDEO: Centrom Milána otriasol výbuch kyslíkových bômb. Starosta vylúčil tetorizmus

ta3 čtk
11.5.2023 12:42

V centre Milána sa vo štvrtok krátko pred poludním ozval výbuch. Prvé zábery, na ktorých je vidieť niekoľko áut v plameňoch a hustý dym, zverejnila stanica Sky. Milánsky starosta Giuseppe Sala vylúčil, že by išlo o terorizmus. Podľa tlače začalo horieť v dodávke, ktorá prevážala zásobníky s kyslíkom. Zranil sa vodič dodávky.

Milánsky starosta Sala uviedol, že "možno vylúčiť atentát" či inú podobnú udalosť. "Ide o dodávku, ktorá prevážala zásobníky kyslíka," povedal starosta k tomu, kde požiar a potom výbuch nastali. Dodal, že má informáciu o jednom zranenom. Podľa neho je situácia v okolí požiaru a výbuchu pod kontrolou.

Zraneným je podľa starostu vodič dodávky, ktorý sa snažil uhasiť oheň, ktorý vznikol v oblasti motora vozidla. To sa mu ale nepodarilo a plamene zasiahli aj zásobníky kyslíka, ktoré prevážal, dodal Sala. Jedného zraneného potvrdili aj hasiči a strážnici. Talianska tlač predtým písala o najmenej štyroch zranených.

"Počul som tri silné výbuchy a potom ďalšie menšie. Hneď som sa ponáhľal, aby som videl, čo sa stalo. Celá ulica bola v plameňoch a okolo behali ľudia," povedal agentúre AFP jeden stavebný robotník, ktorý pracoval neďaleko miesta explózie.

Podľa tlače polícia nechala v okolí evakuovať jeden obytný dom, školu a zdravotnícke zariadenie. Po výbuchu sa v plameňoch ocitlo niekoľko áut, ktoré sa podarilo rýchlo uhasiť. Požiar sa dotkol aj bytov v okolitých budovách a jednej lekárne. Ešte pred príchodom hasičov sa na mieste zhromaždilo niekoľko zvedavcov. Stĺp hustého čierneho dymu bolo vidieť aj z ďalších častí mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok