V závode Mercedesu v Nemecku sa strieľalo. Hlásia dve obete

ta3 tasr
11.5.2023 10:10

Dve osoby prišli o život pri streľbe v areáli závodu automobilky Mercedes-Benz v Sindelfingene v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Informuje o tom nemecký bulvárny denník Bild a agentúra DPA.

V závode Mercedesu v Nemecku sa strieľalo. Hlásia dve obete
TASR/AP

Prvotné správy hovorili o jednom mŕtvom a jednom vážne zranenom. Druhá osoba neskôr zraneniam podľahla. Informácie o streľbe potvrdila aj polícia. "Jej pozadie je nateraz nejasné. Páchateľ bol zadržaný," povedala Bildu policajná hovorkyňa.

"Obyvateľstvu nehrozí žiadne nebezpečenstvo," doplnila miestna polícia na Twitteri. Bild s odvolaním sa na viacerých zamestnancov fabriky neskôr napísal, že útok bol namierený proti predákovi a výstrely padli v oblasti jeho kancelárie. Páchateľom je údajne externý pracovník logistickej firmy.

Útočníka po streľbe premohli a zadržali pracovníci bezpečnostnej služby vo fabrike. Výroba v závode pokračuje s výnimkou haly, kde došlo k incidentu. Podľa Bildu prijala polícia hlásenie o streľbe o 7.45 h. Na miesto následne vyslala jednotku osobitného určenia. Záchranné zložky na mieste zasahujú s dvoma vrtuľníkmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok