Medzi obeťami útoku v Dallase je aj trojročný chlapec a dvojica školáčok

ta3 čtk
9.5.2023 07:51

Medzi obeťami sobotňajšieho streleckého útoku v obchodnom centre pri texaskom Dallase je aj trojročný chlapec a dvojica školáčok. V noci na dnešok to uviedla agentúra AP, podľa ktorej má časť zo zastrelených migračné korene.

Medzi obeťami útoku v Dallase je aj trojročný chlapec a dvojica školáčok
AP Photo/Tony Gutierrez

Streľba sa odohrala v nákupnom centre v meste Allen, ktoré leží asi 40 kilometrov severovýchodne od Dallasu a má vyše 100 000 obyvateľov. Muž tam vystúpil z auta a začal strielať na okoloidúcich. Zastrelil osem ľudí a ďalších sedem zranil, než ho zneškodnil policajt, ktorý bol práve nablízku.

Podrobnosti o obetiach neboli v prvých dňoch k dispozícii. Najmladší z nich sa stal trojročný chlapec, ktorému páchateľ zastrelil aj oboch kórejsko-amerických rodičov. Útok ale prežil jeho šesťročný brat, ktorý utrpel zranenie a zotavuje sa v nemocnici.

Tragédia postihla aj rodinu, ktoré zomreli dve dcéry Daniela a Sofia, z ktorých jedna chodila do druhej a druhá do štvrtej triedy. Riaditeľka ich školy v liste rodičom napísala, že išlo o "najláskavejšie, najpozornejšie žiačky s úsmevmi, ktoré dokázali rozžiariť každú miestnosť". Matka dievčat je v nemocnici v kritickom stave.

Ďalšími obeťami sú 20-ročný strážca v obchodnom centre a 26-ročná inžinierka z Indie. "Prišla do Spojených štátov so snom urobiť kariéru, založiť rodinu, vlastniť dom a žiť navždy v Dallase," povedal jej šéf. Ôsmou obeťou bol 32-ročný muž. Vyšetrovatelia sa teraz snažia zistiť motív činu páchateľa, ktorého identifikovali ako 33-ročného Maurícia Garciu. Preverujú okrem iného, či nebol pravicovým extrémistom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok