Vodič, ktorý v Texase prešiel osem ľudí, bol obvinený z neúmyselného zabitia

ta3 ČTK
8.5.2023 18:38

Muž, ktorý v nedeľu vrazil do ľudí na zastávke autobusu v meste Brownsville v americkom štáte Texas a osem z nich zabil, bol obvinený z ôsmich prípadov neúmyselného zabitia. S odvolaním sa na políciu o tom informovala agentúra AP. Brownsville je pohraničné mesto a zastávka sa nachádza blízko útulku pre migrantov a bezdomovcov.

Vodič, ktorý v Texase prešiel osem ľudí, bol obvinený z neúmyselného zabitia
TASR/AP

Nešťastie sa stalo v nedeľu ráno okolo 8:30 miestneho času (15:30 SELČ). Úrady sa domnievajú, že 34-ročný vodič George Alvarez stratil kontrolu nad vozidlom po tom, čo prešiel na červenú, a prešiel do davu Venezuelčanov pred migračným centrom. Okrem ôsmich mŕtvych je po nehode 18 zranených.

Zastávka mestského autobusu je cez ulicu od centra a nie je označená. Nebola tam žiadna lavička a ľudia, ktorí čakali, sedeli pozdĺž obrubníka. Väčšinu obetí tvoria muži z Venezuely. Policajný šéf uviedol, že Alvarez bol obvinený z ôsmich prípadov neúmyselného zabitia a desiatich prípadov útoku smrtiacou zbraňou. Úrady čakajú na toxikologickú správu, aby zistili, či bol Alvarez pod vplyvom alkoholu. Po nehode ho previezli do nemocnice.

Riaditeľ centra Victor Maldonado uviedol, že SUV nabehlo na obrubník, prevrátilo sa a pokračovalo v jazde asi 60 metrov. Svedkovia zadržali vodiča, ktorý sa snažil utiecť, a držali ho až do príchodu polície, uviedol.

Centrum Ozanam je v meste Brownsville jediným, kde sa dá prenocovať. Stará sa o tisíce migrantov prepustených z federálnej väzby. Brownsville je jedným z miest, kde sa očakáva prílev migrantov, až vo štvrtok skončia obmedzenia zavedené kvôli pandémii covidu-19. Tá umožňovala americkým úradom rýchlo vracať do Mexika migrantov z tretích krajín bez toho, aby títo ľudia mali možnosť v USA požiadať o azyl.

V sobotu sa v Texase odohralo ešte ďalšie nešťastie. Pri streľbe v nákupnom centre blízko Dallasu zomrelo deväť ľudí, vrátane strelca. Najmenej sedem ďalších ich utrpelo zranenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok