Británia zatiaľ evakuovala zo Sudánu 200 až 300 svojich občanov, tvrdí ministerka vnútra

TA3 ČTK
26.4.2023 09:45

Británia z boja zmietaného Sudánu evakuovala 200 až 300 svojich občanov. Uviedla v stredu britská ministerka vnútra Suella Bravermanová. Dodala, že Londýn v rozsiahlej evakuačnej operácii pokračuje. Podľa skoršieho odhadu britskej vlády je v Sudáne približne 4000 občanov Spojeného kráľovstva.

Británia zatiaľ evakuovala zo Sudánu 200 až 300 svojich občanov, tvrdí ministerka vnútra
TASR/AP

"Predpokladáme, že v niekoľkých posledných rokoch bolo zo Sudánu evakuovaných približne 200 až 300 ľudí, ale teraz začíname rozsiahlu operáciu," povedala Bravermanová televízii Sky News. Lietadlo britského Kráľovského letectva s približne 40 civilistami na palube pristálo v utorok na Cypre, uviedol neskoro večer hovorca cyperského ministerstva zahraničia.

Británia začala rozsiahlu evakuáciu svojich občanov v utorok, a nasledovala tak ďalšie krajiny, ktoré zachraňujú svojich občanov zo Sudánu, kde si násilné strety medzi armádou a polovojenskými Jednotkami rýchlej podpory (RSF) od polovice apríla vyžiadali životy viac ako 400 ľudí. K pondelku bolo zo Sudánu evakuovaných viac ako 1000 občanov členských krajín EÚ, povedal predtým šéf únijnej diplomacie Josep Borrell.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok