Prezidentka nemala tejto vláde posvätiť, myslí si Blanár. Budaj hovorí, že sme v multikrízach

ta3/Soňa Búranová, RI
16.4.2023 12:15

Politické strany sa pripravujú na volebnú kampaň a Slovákov medzitým bičujú vysoké ceny potravín. Na rokovací stôl však prúdia rôzne atómovky, ktoré sú viac než len šokujúce. V relácii V politike diskutovali o aktuálnej situácii Juraj Blanár (Smer) a Ján Budaj (Demokrati).

Kažimírovi sa nechce zo stoličky

Sudca tvrdí, že Peter Kažimír podplácal Františka Imreczeho. Aj keď na Slovensku funguje prezumpcia neviny, Budaj hovorí, že pri verejných funkcionároch platí politická kultúra, pretože verejný činiteľ reprezentuje štát. Smer za guvernérom NBS naďalej stojí. "Tu ide o princíp. Bola to čisto úrýchlená vec, aby boli nejaké titulky vydané, že Peter Kažimír je obžalovaný," myslí si Blanár. Odvoláva sa na prezumpciu neviny a právoplatne vraj musí rozhodnúť súd, ktorý ešte len bude zasadať. "To, čo sa robí dnes na základe zneužívania kajúcnikov, je nič iné," dodal. Za Kažimírom stojí aj Hlas.

Budaj hovorí, že politizácia tejto veci je nezmyselná. "Ak pán Kažimír bude neodsúdený, určite bude platným verejným politikom. Ak bude odsúdený, tak je skompromitovaný a s ním aj naša inštitúcia," vyhlásil s tým, že Kažimírovi sa nechce zo stoličky, keďže má 20-tisícový plat. "Je to nesmierne pohodová funkcia," dodal. Blanár reagoval, že Budaj používa dvojaký meter.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok