Je módou, že trestné konanie sa komunikuje cez médiá. Guvernér sa bude brániť, uviedol právnik Kažimíra

ta3/Dominik Pálka
13.4.2023 20:40

Guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír je vinný z podplácania. Rozhodol o tom samosudca Špecializovaného trestného súdu. Jeho advokát Ondrej Mularčík v relácii Téma dňa uviedol, že s obsahom trestného rozkazu sa ešte nemal možnosť oboznámiť, "keďže nebol doručený".

mularcik_2.jpg
TA3

Ak vo štvrtok zarezonovalo nejaké meno na Slovensku, tak je to Peter Kažimír. Meno guvernéra Národnej banky Slovenska sa skloňovalo po celý deň naozaj vo všetkých pádoch.

Peter Kažimír mal ešte ako minister financií byť kuriérom 50-tisícového úplatku pre bývalého prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho. Po zverejnení rozhodnutia sudcu sa spustila priam lavína politických reakcií. Tlak na odstúpenie Petra Kažimíra výrazne zosilnel.

Hosťami ďalších častí relácie Téma dňa boli Samuel Vlčan a Peter Weisenbacher. Celú reláciu nájdete v archíve.

Advokát Petra Kažimíra Ondrej Mularčík uviedol, že s obsahom trestného rozkazu sa ešte nemal možnosť oboznámiť, "keďže nebol doručený". "Je však kuriózne, že médiá disponujú týmto trestným rozkazom, a to bez toho, aby ho mal doručený môj klient," uviedol. Hodnotí to ako "neúmerný zásah do trestného konania"

Má dôveru Európskej centrálnej banky

Myslí si, že sa to začalo zneužívať na politické ciele. "Pán Kažimír sa v priebehu trestného konania vyjadril, že sa necíti byť vinný a nedopustil sa žiadneho trestného činu a má dôveru aj Európskej centrálnej banky, vážia si ho ako odborníka," povedal Mularčík.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok