Kéry: Pavlove vyjadrenia o povolebnom smerovaní SR sú nemiestne. Isté obavy tu mali odznieť, myslí si Klus

ta3
14.3.2023 21:30

Zuzana Čaputová a Petr Pavel majú obavy o budúcnosť Slovenska. Obávajú sa, že po voľbách nastane u nás taký politický režim ako v Maďarsku. Pre autoritársky spôsob vládnutia Orbána a Kaczinského je podľa nich potrebné prehodnotiť našu spoluprácu v rámci Vyšehradskej štvorky. V relácii Téma dňa v utorok diskutovali Andrej Stančík (Demokrati), Peter Kmec (Hlas-SD), Martin Klus a Marián Kéry (Smer-SD).

tema_dna_71.jpg
TA3

V medzinárodných vzťahoch je podľa Kmeca dôležité udržiavať priateľské vzťahy. "Myslím si, že aj návšteva pána prezidenta Pavla by mala mať v prvom rade za cieľ, aby sa posilňovali vzťahy." Dodal, že treba rešpektovať, že si voliči vybrali Pavla a treba sa na neho pozerať ako na prezidenta všetkých Čechov.

Stančík poznamenal, že návšteva Čaputovej vo volebnom štábe Pavla podčiarkuje blízkosť krajín a prezidentov. Taktiež vyjadril obavu veľvyslancov iných krajín, či po voľbách v septembri nedôjde k zásadnej zmene zahranično-politického smerovania Slovenska. 

Kéry na margo návštevy Čaputovej vo volebnom štábe Pavla vyjadril presvedčenie, že sa "prezidentka chovala absolútne neštátnicky, neštandardne". "V čase keď kandidát Pavel ešte nevedel o výsledkoch, tak ho prišla podporiť do volebného štábu, čo si myslím, že je absolútne mimo misu," dodal Kéry.

Klus pripomenul, že zažil časy, keď mali premiéri a pezidenti V4 na mnohé témy rozdielne názory. "Som rád, že vo vyšehradskej spolupráci vidia obaja prezidenti perspektívu, najmä pokiaľ ide o aktivity, ktoré nás spájajú a nie rozdeľujú." povedal Klus. Ocenil tiež skutočnosť, že si prezident Pavel pripomenul obete streľby na Zámockej ulici a kladením vencov poukázal na spoločné dejiny.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok