Fico obvinil vládu z manipulácie trestnými konaniami. Spravodlivosť má voľné ruky, oponoval Heger

ta3
12.3.2023 14:07

Vládne nám kabinet s poverením prezidentky, a to až do predčasných volieb. O aktuálnej situácii v slovenskej politike, obvineniach z manipulácie trestnými konaniami, spolupráci strán, prioritách vlády v demisii aj vojenskej pomoci Slovenska Ukrajine diskutovali v relácii V politike dočasne poverený premiér Eduard Heger (Demokrati) a poslanec Robert Fico (Smer-SD).

v_politike_27.jpg
TA3

Rajská krajina

Podľa Roberta Fica vidí Heger Slovensko ako rajskú krajinu. "Jediný človek, ktorý si myslí, že tu všetko funguje, je pán Heger. Pán Heger, táto krajina horí ako Ríšsky snem v Nemecku v roku 1933. Preto sme tvrdili, že predčasné parlamentné voľby majú byť nástrojom na vyriešenie hlbokej krízy a nie na jej predlžovanie," odkázal predseda strany Smer dočasne poverenému premiérovi.

Robert Fico tiež povedal, že nie je nadšencom úradnickej vlády, no pripušťa, že by mala opodstatnenie a mohla by stabilizovať situaciu.

Heger Ficovi pripomenul, že po vražde Jána Kuciaka a spoločenskej a politickej kríze dovládol Smer do riadneho termínu. "Orgány trestné v činnom konaní nemajú úmysel nikoho z politiky pozatvárať, iba tých, ktorí nekonajú spravodlivosť. Spravodlivosť má dnes voľné ruky," dodal Heger.

Manipulácia v polícii

Podľa Fica terajšia vláda rekordne zadlžila republiku. "Rozšírili ste chudobu do všetkých segmentov života, preto končíte, a preto aj vláda padla". Podľa Fica nemá Heger porovnávať sučasnú situáciu s rokom 2018, pretože "vtedy mala vláda väčšinu a nepadla tak, že by bola odvolaná."

Predseda strany Smer-SD tiež pripomenul, že "je evidentne preukázateľné, že mnohí ľudia vypovedajú len kvôli vyhrážkam a nátlaku". Následne pustil v štúdiu nahrávku, ktorá vraj hovorí o tom, že Ján Kaľavský, šéf operatívcov NAKA, povedal Hegerovi o manipuláciách v polícii.

Heger v reakcii prinal, že sa stretol s pánom Kaľavským, no nahrávku označil za zmanipulovanú a zostrihanú. "Manipulujete s informáciami, aby ste zavádzali verejnosť. To je ukážka toho, ako pracujete," dodal Heger a znovu pripomenul, že má polícia voľné ruky.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok