Fico obvinil vládu z manipulácie trestnými konaniami. Spravodlivosť má voľné ruky, oponoval Heger

ta3
12.3.2023 14:07

Vládne nám kabinet s poverením prezidentky, a to až do predčasných volieb. O aktuálnej situácii v slovenskej politike, obvineniach z manipulácie trestnými konaniami, spolupráci strán, prioritách vlády v demisii aj vojenskej pomoci Slovenska Ukrajine diskutovali v relácii V politike dočasne poverený premiér Eduard Heger (Demokrati) a poslanec Robert Fico (Smer-SD).

Heger zdôraznil, že v sebe nesie slušnú politiku. Pripomenul tiež, že odchod z OĽANO bol jeho nápad a s Matovičom sa o odchode rozprával.

Podľa Fica dostáva demokracia v posledných rokoch "na frak". To, čo sa udialo v OĽANO, podľa neho nesvedčí o demokracii. "Je nepochopiteľné, že máme dnes na čele odvolanej vlády človeka, ktorý má stranu, ktorá neprešla voľbami," dodal Fico.

Heger v reakcii povedal, že Robert Fico počas svojej vlády vydal "orgány trestné v činnom konaní do rúk nitrianskej mafii". Zároveň dodal, že odchod z OĽANO odkladal, aby neohrozil Slovensko a naplnenie plánu obnovy. Podľa dočasne povereného premiéra by aj v prípade, že by Matoviča odvolal z funkcie skôr, nasledoval pád vlády, nakoľko by to "vyvolalo rozkol v hnutí a celá koalícia by bola ešte viac destabilizovaná."

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 4 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok