Fico obvinil vládu z manipulácie trestnými konaniami. Spravodlivosť má voľné ruky, oponoval Heger

12.3.2023 14:07

Vládne nám kabinet s poverením prezidentky, a to až do predčasných volieb. O aktuálnej situácii v slovenskej politike, obvineniach z manipulácie trestnými konaniami, spolupráci strán, prioritách vlády v demisii aj vojenskej pomoci Slovenska Ukrajine diskutovali v relácii V politike dočasne poverený premiér Eduard Heger (Demokrati) a poslanec Robert Fico (Smer-SD).

v_politike_27.jpg
TA3

Predvolebná spolupráca

Robert Fico potvrdil, že pokiaľ Tibor Gašpar prejaví záujem o spoluprácu so Smerom, tak ho rád uvidí na zvoliteľnom miestne na kandidátke strany Smer. Dodal, že v jeho prípade treba rešpektovať prezumpciu neviny.

Eduard Heger potvrdil, že rokuje s rôznymi politickými silami. "Rokujeme so stredopravicovými politickými silami a ľuďmi, ktorí sa stotožňujú s našou víziou," povedal dočasne poverený premiér. Potvrdil aj komunikáciu s Veronikou Remišovou. Na margo spolupráce s Ivanom Korčokom dodal, že sa bývalý šéf rezortu zahraničných vecí do politiky vrátiť nechce.

Ako zamedziť zdražovaniu?

Podľa Fica sa treba s obchodnými reťazcami dohodnúť na zozname základných potravín, pri ktorých dôjde k zníženiu DPH aj k zastropovaniu cien. Dodal tiež, že reťazce majú rekordné zisky.

Podľa Hegera vláda reaguje na zdražovanie. "Občanom dávame peniaze do ruky. Dôchodcom vyplácame vyššie dôchodky aj trinásty dôchodok." Pripomenul tiež, že Milan Krajniak pravidelne pripravuje jednorazové balíčky, ktoré pomáhajú najzraniteľnejším.

Predseda strany Smer nechápe, ako je možné, že keď má ekonomika pozitívny rast, reálne mzdy klesajú. Heger v reakcii poprel Ficove tvrdenia o znižovaní reálnej mzdy. "Reálne mzdy začínajú tento rok rásť práve preto, že sme znížili infláciu zastropovaním cien energií," povedal Heger.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 3 / 4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok