Top udalosti týždňa: Koniec Lengvarského, postrelená študentka, zrážka vlakov, vyhrážky redaktorke, pochody v Bratislave

ta3 TASR ČTK
5.3.2023 20:09

Prezidentka Čaputová zrušila poverenie ministra zdravotníctva Lengvarského. Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave inštruktor počas výcviku postrelil študentku. Utorková zrážka osobného vlaku s nákladným pri meste Larisa si vyžiadala 57 mŕtvych. Moderátorke RTVS sa vyhrážal dôchodca, ktorý mal doma zbraň. V Bratislave sa v piatok stretli prívrženci dvoch skupín, ktoré majú odlišný názor na vojenský konflikt na Ukrajine. Zhrnuli sme pre vás najdôležitejšie udalosti uplynulého týždňa.

Top udalosti týždňa: Koniec Lengvarského, postrelená študentka, zrážka vlakov, vyhrážky redaktorke, pochody v Bratislave
TASR/Martin Baumann

Koniec Lengvarského

Prezidentka Zuzana Čaputová zrušila v piatok poverenie ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského. Ten podľa vlastných slov nebude pracovať pod tlakom v prostredí, ktoré je škodlivé, plné politickej korupcie a neskúsenosti. Vedením rezortu prezidentka poverila premiéra Eduarda Hegera (OĽANO).

"Prežil som toho veľa, ale v tomto nastavení, keď je dehonestovaná práca mojich kolegov, napriek tomu, že v pláne obnovy je naše ministerstvo premiantom, keďže vedie v počte uzatvorených a vyhlásených výziev, a napriek tomu, že sa do zdravotníctva podarilo dostať o miliardu eur navyše, nebudem ďalej pracovať pod tlakom v takomto prostredí, ktoré je v súčasnosti škodlivé, plné politickej korupcie a politickej neskúseností," skonštatoval Lengvarský.

Na čele rezortu zdravotníctva bol Lengvarský od apríla 2021. Heger už avizoval, že ministerstvo povedie krízový manažment. Na jeho čele má byť Michal Palkovič, ktorého budúci týždeň vymenujú za štátneho tajomníka. Heger avizujoval, že neplánuje, aby svoje rezorty opúšťali ďalší ministri.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 5 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok