Top udalosti týždňa: Koniec Lengvarského, postrelená študentka, zrážka vlakov, vyhrážky redaktorke, pochody v Bratislave

ta3 TASR ČTK
5.3.2023 20:09

Prezidentka Čaputová zrušila poverenie ministra zdravotníctva Lengvarského. Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave inštruktor počas výcviku postrelil študentku. Utorková zrážka osobného vlaku s nákladným pri meste Larisa si vyžiadala 57 mŕtvych. Moderátorke RTVS sa vyhrážal dôchodca, ktorý mal doma zbraň. V Bratislave sa v piatok stretli prívrženci dvoch skupín, ktoré majú odlišný názor na vojenský konflikt na Ukrajine. Zhrnuli sme pre vás najdôležitejšie udalosti uplynulého týždňa.

Top udalosti týždňa: Koniec Lengvarského, postrelená študentka, zrážka vlakov, vyhrážky redaktorke, pochody v Bratislave
TASR/Martin Baumann

Postrelená študentka

Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave v stredu inštruktor počas výcviku postrelil študentku prvého ročníka. So zraneniami ju previezli do nemocnice. Podľa informácií ta3 ju inštruktor postrelil do chrbta. 

K nehode malo podľa zdroja ta3 dôjsť v stredu o 16.13 h, dvadsaťročné dievča (M. H.) bolo pri vedomí, krvácalo z brušnej dutiny a necítilo si nohy. Previezli ju do Univerzitnej nemocnice na Kramároch. K nehode došlo tak, že inštruktor mal medzi strelivom aj jeden ostrý náboj. 

"V rámci výcviku, ktorý študenti majú možnosť absolvovať vo voľnom čase, došlo k takejto nešťastnej udalosti, keď študentka bola postrelená inštruktorom," uviedla rektorka akadémie Lucia Kurilovská. Na miesto boli podľa jej slov okamžite zavolaní záchranári aj polícia. Tá streľbu v priestoroch Akadémie policajného zboru vyšetruje.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 5
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok