Ruský minister obrany navštívil ukrajinský front. Šojgu sa prešiel zničeným mestom a odovzdal vojakom medaily

ta3 TASR
4.3.2023 08:59

Ruský minister obrany Sergej Šojgu navštívil frontovú líniu na východe Ukrajiny. V sobotu o tom v aplikácii Telegram informoval ruský rezort obrany. Informuje o tom agentúra AFP.

Šojgu vykonal "kontrolu veliteľského postu jedného z ruských oddielov smerom na juh Doneckej oblasti". Ministerstvo zároveň zverejnilo aj video, na ktorom Šojgu odovzdáva ruským vojakom medaily a prechádza sa ulicami zničeného, bližšie neurčeného mesta. Ministra obrany sprevádzal veliteľ Východného vojenského okruhu generálporučík Rustam Muradov.

Denník The Guardian pripomína, že najvyšší vojenskí predstavitelia Ruska navštevovali od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu frontovú líniu len sporadicky. Šojgu navštívil frontovú líniu v čase, keď sa zintenzívňujú boje o mesto Bachmut na východe Ukrajiny. Ruské sily dosiahli v uplynulých mesiacoch v okolí mesta značný postup a ohrozili tak zásobovacie trasy pre ukrajinských obrancov Bachmutu. Významnú úlohu pri tom zohráva najmä ruská žoldnierska Vagnerova skupina.

Generálny štáb ukrajinskej armády vo štvrtok na platforme Telegram uviedol, že Rusko na Bachmut neustále útočí a stále postupuje. Poslanec ukrajinského parlamentu Serhij Rachmanin zároveň vyhlásil, že Ukrajina sa bude musieť z Bachmutu skôr či neskôr stiahnuť. Podľa neho totiž "nemá zmysel držať mesto za každú cenu".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok