ANKETA: Všetky zastávky na znamenie. Čo si o zmene myslia Bratislavčania?

ta3/Nicolette Ftáčková
22.2.2023 00:00

Dopravný podnik Bratislava zaviedol celoplošne zastávky na znamenie pre autobusovú a trolejbusovú dopravu. Ide o úsporné opatrenie pre rastúce ceny energií, ako aj ďalších položiek. Čo si o tomto kroku myslia obyvatelia hlavného mesta? Hlasovať môžete aj vy v ankete nižšie.

ANKETA: Všetky zastávky na znamenie. Čo si o zmene myslia Bratislavčania?
Nicolette Ftáčková

Tomáš (70)

Je to výborné, že sú všetky autobusové zastávky na znamenie. Stlačím zelený gombík či zamávam rukou a šofér mi zastaví autobus.

Libor (58)

Ja nechodím veľmi MHD, takže ďakujem, že ste mi to pripomenuli. Počul som o tom v rádiu, ale ešte som to nezažil.

Natália (60)

V podstate, nevidím v tom žiadny rozdiel, keď človek vystupuje aj tak vždy stlačí gombík, aby sa mu otvorili dvere. A keď šofér vidí, že tu stojíme, nezdvíham ruku. Nerobím nič iné, ako som robila doteraz.

Viera (24)

Mne sa to veľmi nepáči, pretože musím stále dávať pozor, že kde som a kedy vystúpim, či niekto už stlačil gombík. Na druhej strane, rozumiem z akých dôvodov to bolo zavedené. Nič iné mi nezostáva, len to rešpektovať.

Michaela (24)

Ja som si nevšimla nejaký rozdiel, nakoľko vačšina zastávok, ktoré používam, boli aj doteraz na znamenie. Samozrejme, keď idem náhodou niekde, kde som sa mohla spoľahnúť na to, že som nemusela upozorniť vodiča stlačením tlačidla, je to pre mňa zvláštne. Beriem to však tak, že zrejme to má nejaký zmysel a rešpektujem to.

Monika (79)

Mňa to neruší. Hoci som stará, keď som ďalej od tlačidla poprosím niekoho kto je bližšie, nech dá znamenie vodičovi, aby zastavil.

Lucia (18)

Chápem, že treba šetriť a nie je to až taká radikálna zmena. Treba sa prispôsobiť.

Strana 2 / 2

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok