ANKETA: Všetky zastávky na znamenie. Čo si o zmene myslia Bratislavčania?

ta3/Nicolette Ftáčková
22.2.2023 00:00

Dopravný podnik Bratislava zaviedol celoplošne zastávky na znamenie pre autobusovú a trolejbusovú dopravu. Ide o úsporné opatrenie pre rastúce ceny energií, ako aj ďalších položiek. Čo si o tomto kroku myslia obyvatelia hlavného mesta? Hlasovať môžete aj vy v ankete nižšie.

ANKETA: Všetky zastávky na znamenie. Čo si o zmene myslia Bratislavčania?
Nicolette Ftáčková

Simona (26)

Nemám s tým najmenší problém. Aj doteraz som zvykla používať tlačidlo na zastavenie. Ak to má šetriť financie, produkciu emisií a čas jazdy, tak som len rada, že sa naše mesto takto rozhodlo.

Jana (67)

Ja s tým súhlasím, ak to má priniesť nejakú úsporu benzínu či energií. Nerobí mi to problém.

Veronika (24)

V princípe sa pre mňa nič nezmenilo, keďže tlačidlo som stláčala aj predtým. Jedine, že teraz som viac v strehu, keď idem poloprázdnym autobusom, aby sa nestalo, že zastávku "prešvihnem". Očakávala som však, že sa spoje MHD zrýchlia, aj som o tom niekde čítala. Paradoxne, odkedy je zavedené toto opatrenie, všetky autobusy, ktorými som išla, meškali.

Anketa

Ako vnímate, že všetky zastávky MHD v Bratislave sú už na znamenie?

V poriadku, neobmedzuje ma to.
- %
S novým nariadením nie som spokojný/á.
- %
Celkovo hlasov: 356

Anna (77)

Mne to vyhovuje, vôbec ma to neobťažuje.

Karol (44)

Je to v poriadku, ale mám pocit, že často a radikálne sa všetko mení. Beriem to sem-tam ako obmedzovanie, chápem však, že možno šofér ušetrí nejaký čas.

Alžbeta (33)

Popravde som si túto zmenu ani nevšimla. Bývam v mestskej časti, kde už pred tým boli takmer všetky zastávky na znamenie, takže sa u mňa nič nezmenilo. Čo sa mestského centra týka, popravde som dávala znamenie aj na normálnych zastávkach. Bola som pokojnejšia a vedela som s istotou, že sa nezveziem ďalej, než by som chcela.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok