Top udalosti týždňa: Matovičových 500 eur, nešťastie na svahu, Turecko po zemetrasení, NAKA zadržala Trnku

ta3 tasr čtk
19.2.2023 18:37

Igor Matovič ohlásil 500 eur pre každého, kto sa zúčastní tohtoročných parlamentných volieb. Osemročný chlapec neprežil na svahu zrážku s iným lyžiarom. Záchranári v Turecku ukončili pátranie po preživších zemetrasenia. NAKA zadržala košického župana Rastislava Trnku. Minister obrany Jaroslav Naď označil mobilizáciu za klamstvo.

Matovič navrhuje 500 eur pre každého, kto príde voliť. Obáva sa, že bude historicky najnižšia účasť
TASR/Jaroslav Novák

Tragédia na lyžiach

Osemročný chlapec neprežil na svahu zrážku s iným lyžiarom, ktorá sa stala ešte v piatok v zimnom stredisku Snowparadise vo Veľkej Rači. Previezli ho do Univerzitnej nemocnice v Martine. Hovorkyňa nemocnice Katarína Kapustová informovala, že chlapec zraneniam podľahol. Upozornili na to aktuality.sk.

Podľa informácií aktualít.sk vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Lyžiar, ktorý spôsobil nehodu, mal ísť neprimerane rýchlo. Majú to dokazovať aj kamerové záznamy. K incidentu malo dôjsť na strmej zjazdovke Laliky – Strmá. Zasahovali aj členovia Horskej záchrannej služby. 

Chlapec mal po zrážke zostať nehybne ležať. Lyžiari na svahu mu poskytli prvú pomoc a zavolali záchranárov. Do nemocnice dieťa transportoval vrtuľník. Viac informácií nie je dostupných, nakoľko rodičia nedali súhlas s ich zverejnením.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 5
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok