Nechystá sa žiadna mobilizácia. Všetci, ktorí to tvrdia, sú klamári, uviedol Naď

ta3/Dominik Pálka
19.2.2023 12:15

Na Slovensku sa šíria dezinformácie o chystanej mobilizácii. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v relácii V politike so smiechom povedal, že sa na Slovensku nechystá žiadna mobilizácia. "Ide o klamstvo," dodal.

20230219_v_politike_3.jpg
TA3

"Predpokladám, že by sme za migy mali dostať približne 50 percent z ich hodnoty - čo je okolo 150 miliónov eur. Plus to namotivuje krajiny, aby nám poskytli inú techniku. Alebo je tu alternatíva, že zostanú na Slovensku a nikdy ich nepoužijeme," povedal. Opäť potvrdil, že Slovensko by nebolo prvou krajinou, ktorá by Ukrajine dodala nadzvukové lietadlá. 

Americké stíhačky by mali prísť budúci rok

"Zakúpené americké stíhačky by mohli prísť na Slovensko v prvom kvartáli budúceho roka," povedal Naď. Dovtedy budú na slovenský vzdušný priestor dohliadať Česko, Poľsko a Maďarsko.

Podľa Naďa by sa Slovensko prípadným dodaním stíhačiek Ukrajine nezapojilo priamo do konfliktu s Ruskom. "Do vojnového konfliktu sa zapojíte vtedy, ak vaši vojaci vstúpia do vojnového konfliktu a bojujú s Ruskom. Ukrajina sa má právo brániť a má právo v zmysle Charty OSN žiadať pomoc od iných krajín, keďže bola napadnutá," vysvetlil Naď. 

Minister povedal, že je v "národnom záujme, aby Ukrajina vydržala". Podľa neho je v kompetencii poverenej vlády rozhodnúť o poskytnutí stíhačiek Ukrajine.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok