Nechystá sa žiadna mobilizácia. Všetci, ktorí to tvrdia, sú klamári, uviedol Naď

ta3/Dominik Pálka
19.2.2023 12:15

Na Slovensku sa šíria dezinformácie o chystanej mobilizácii. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v relácii V politike so smiechom povedal, že sa na Slovensku nechystá žiadna mobilizácia. "Ide o klamstvo," dodal.

Naď so smiechom uviedol, že rezort obrany neposlal žiadne povolávacie rozkazy. "Nechystá sa žiadna mobilizácia. Všetci, ktorí to tvrdia, sú klamári," dodal. 

Minister rovnako odmietol, že by súčasná vláda takýmto krokom chcela predĺžiť volebné obdobie. Ide podľa neho o konšpirácie, ktoré šíri "dezinfoscéna". Vyzval aj generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby tieto tvrdenia preveril. Vyčítal mu však, že na jeho výzvy nereaguje. 

Na Slovensku sa darí konšpiračným teóriám. "Myslím si, že ide o problém vzdelávania na Slovensku a nedostatočného rozvíjania kritického myslenia," povedal Naď.

Preletia migy parlamentom? 

Na stole je možnosť poskytnúť Kyjevu uzemnené stíhačky MiG-29. "Netajíme sa tým, že sme pripravení migy poslať, ak ich Ukrajinci chcú. Avšak, v prípade, že dostaneme nejakú formu náhrady - či už finančnú alebo materiálnu," skonštatoval. Kritizoval aj predstaviteľov strany Smer-SD, že "strašia ľudí"

Potvrdil, že diskusia o migoch bude aj v parlamente. Je pripravený predložiť návrh uznesenia. "Som na to pripravený. Veľmi rád porozprávam poslancom o tom, v akom stave sú migy," dodal minister. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok