Krištúfková označila dotácie na obedy pre školákov za prioritu. Je to festival populizmu, oponoval Cmorej

ta3/Dominik Pálka
7.2.2023 21:02

"Obedy zadarmo" by sa od mája mali vrátiť. Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Petra Krištúfková (Sme rodina) v relácii Téma dňa povedala, že zavedenie opatrenia nie je populizmus. Poslanec NR SR György Gyimesi (OĽaNO) kritizoval tých, ktorí dotácie na obedy nepodporili. Poslanec NR SR Peter Cmorej (SaS) uviedol, že to nie je finančne kryté.

tema_dna_83.jpg
TA3

Festival populizmu, hovorí Cmorej

Cmorej označil utorkové udalosti z parlamentu za "festival populizmu".

"Tí, ktorí sú najchudobnejší, mali ten obed zadarmo doteraz. Teraz však dostanú obed zadarmo aj tí, ktorí to nepotrebujú, ak si o to požiadajú," vysvetlil Cmorej. Dodal, že opatrenie nie je finančne kryté. "Jednou rukou idú ľuďom dať a druhou hľadajú, kde na to zoberú." 

Krištúfková povedala, že presadenie dotácií na obedy pre školákov bolo prioritou. "Zastupujem ľudí, ktorí ma zvolili. Viem, že v dnešných dňoch hovoria o tom, že budú musieť odhlasovať deti z obedov. Ministerstvo školstva bolo celý rok bombardované, aby zvýšilo finančné pásma v jedálňach." 

Uviedla, že obedy sa varia podľa dochádzky v škole. "Nikto nerátal, že príde zvýšenie potravín o 30 percent. Musíme s tým rodinám pomôcť," dodala.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok