Krištúfková označila dotácie na obedy pre školákov za prioritu. Je to festival populizmu, oponoval Cmorej

ta3/Dominik Pálka
7.2.2023 21:02

"Obedy zadarmo" by sa od mája mali vrátiť. Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Petra Krištúfková (Sme rodina) v relácii Téma dňa povedala, že zavedenie opatrenia nie je populizmus. Poslanec NR SR György Gyimesi (OĽaNO) kritizoval tých, ktorí dotácie na obedy nepodporili. Poslanec NR SR Peter Cmorej (SaS) uviedol, že to nie je finančne kryté.

tema_dna_83.jpg
TA3

Dotácie na obedy zadarmo by sa od mája mali vrátiť. Presadilo ich hnutie Sme rodina. Budú obedy pre rodičov úplne zadarmo? Záleží na tom, koľko bude prispievať samospráva. 

Opozícia vládu kritizuje, že to čo v minulosti vzala, teraz vracia späť. Nezodpovedanou otázkou ale zostáva, odkiaľ chce vláda vziať 110 miliónov, ktoré na to potrebuje.

Petra Krištúfková povedala, že zavedenie opatrenia nie je populizmus. "Obedy sa od roku 2020 nezrušili, bol tam model, kde sa rodič mohol rozhodnúť, či bude poberať dotáciu alebo uplatní daňový bonus," dodala.

Hosťom druhej časti relácie Téma dňa bol herec a tribún Nežnej revolúcie Milan Kňažko. Celú reláciu nájdete v archíve.

György Gyimesi vylúčil, že opatrenie by malo niečo spoločné s blížiacim sa termínom predčasných volieb. "Pomoc rodinám je pre mňa alfou a omegou môjho politického bytia," uviedol. 

Gyimesi kritizoval aj prezidentku

Gyimesi kritizoval tých, ktorí za opatrenie nezahlasovali, že "okolo toho robia tanečky". Považuje za správne, že hnutie Sme rodina prišlo s tým, aby sa vrátili "obedy zadarmo". Podľa neho aj prezidentka Zuzana Čaputová "urobí všetko proti rodinám" a odporučil jej, aby zákon podpísala.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok