Top udalosti týždňa: Voľby v septembri, snehová kalamita, zostrelenie čínskeho balóna, ropné embargo

ta3 TASR ČTK
5.2.2023 19:21

Parlament odsúhlasil skrátenie volebného obdobia a termín predčasných volieb. Slovensko potrápil mimoriadne silný vietor a snehová kalamita. Polícia pátrala po 18-ročnej Terézii, jej telo našli bez známok života. USA zostrelili čínsky balón, ktorý podozrievali zo špionáže. V nedeľu začali platiť cenové stropy na ropné produkty z Ruska. Zhrnuli sme pre vás najdôležitejšie udalosti uplynulého týždňa.

Top udalosti týždňa: Voľby v septembri, snehová kalamita, zostrelenie čínskeho balóna, ropné embargo
TASR/Jaroslav Novák

Vyčíňanie počasia

Slovensko potrápil mimoriadne silný vietor a sever krajiny snehová kalamita. V niektorých regiónoch vyhlásili mimoriadnu situáciu, lyžiarske strediská v Tatrách museli zatvoriť. Na Chopku zaznamenali orkán, informoval SHMÚ. 

Situáciu ohľadom nepriaznivého počasia sme sledovali v ONLINE článku.

V súvislosti s intenzívnym snežením boli do piatka do 16.00 h vyhlásené mimoriadne situácie v 27 obciach a mestách v Žilinskom kraji. Ide o 25 obcí a dve mestá v okresoch Liptovský Mikuláš, Tvrdošín, Dolný Kubín a Námestovo. 

Pozrite si, ako vyzerala piatková snehová kalamita na Slovensku:

Snehová kalamita neobišla ani diaľnice. V dôsledku nepriaznivého počasia došlo v sobotu 4. februára na diaľnici pod Tatrami k viacerým hromadným nehodám, pri tej najväčšej sa zrazilo až 30 áut. Diaľnica v úseku D1 v úseku Mengusovce - Spišský Štvrtok bola následkom nehôd uzavretá na 24 hodín. Opäť ju sprejazdnili v nedeľu poobede, avšak obojsmerne je tam znížená rýchlosť na 100 kilometrov za hodinu. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok