Top udalosti týždňa: Voľby v septembri, snehová kalamita, zostrelenie čínskeho balóna, ropné embargo

ta3 TASR ČTK
5.2.2023 19:21

Parlament odsúhlasil skrátenie volebného obdobia a termín predčasných volieb. Slovensko potrápil mimoriadne silný vietor a snehová kalamita. Polícia pátrala po 18-ročnej Terézii, jej telo našli bez známok života. USA zostrelili čínsky balón, ktorý podozrievali zo špionáže. V nedeľu začali platiť cenové stropy na ropné produkty z Ruska. Zhrnuli sme pre vás najdôležitejšie udalosti uplynulého týždňa.

Top udalosti týždňa: Voľby v septembri, snehová kalamita, zostrelenie čínskeho balóna, ropné embargo
TASR/Jaroslav Novák

Termín predčasných volieb

Parlament odsúhlasil skrátenie volebného obdobia a termín predčasných volieb na 30. septembra. Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) deklaroval, že voľby vyhlási v zákonom stanovenom termíne a kandidátne listiny politických strán sa budú môcť podávať okolo 2. júla. "Dodržali sme, čo sme povedali," uviedol s tým, že poslanci Sme rodina podporili všetky navrhované termíny volieb.

Mrzí ho "farizejstvo" zo strany opozície. Poukázal na to, že najskôr sa hlasovalo o 27. máji, potom o 24. júni a ani pri jednom sa nenašlo 90 hlasov poslancov. Následne sa hlasovalo o septembrovom termíne, ktorý opozícia nepodporila.  

Nález tela v Dunaji

Vo vodnom toku Dunaja neďaleko Lužného mosta v Bratislave našli 1. februára ženské telo bez známok života. Obhliadajúci lekár identifikoval, že nájdené telo patrí nezvestnej Terézii, ktorú bratislavskí policajti hľadali niekoľko dní. Priateľ nebohej Terézie (†18) potvrdil na svojom Instagrame informáciu od obhliadajúceho lekára. Následne poďakoval všetkým, ktorí pomohli pri pátraní. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok