Jedálny lístok proti migréne: Na bolesť hlavy funguje týchto päť potravín

TA3/zm
2.2.2023 16:00

Zajedzte migrénu! Aby sa táto nepríjemná bolesť hlavy u vás neobjavovala, treba zmeniť aj jedálny lístok. Na tanieri by ste mali pravidelne mať nasledujúce potraviny.

Jedálny lístok proti migréne: Na bolesť hlavy funguje týchto päť potravín
Pexels

Keď už začne migréna, je ťažké zbaviť sa jej. Niektoré zázračné potraviny to však dokážu. No ak ich budete konzumovať pravidelne, nemala by sa táto špecifická bolesť hlavy u vás ani len objavovať.

Šalátové uhorky

Jeden z dôvodov, prečo sa objavuje migréna, je nedostatočný prísun tekutín. Uhorka však tento problém napraví, keďže je z veľkej časti tvorená práve zo šťavnatej dužiny. Servírujte si ju ako šalát, dochuťte ňou chlebíky a jedzte ju každý deň. Prospeje zdraviu viac ako si myslíte a zastaviť bolesť hlavy je len jeden z benefitov, ktoré prináša.

Zemiaky

Proti bolesti hlavy funguje aj konzumácia draslíka, a to v podobe zemiakov, ktoré sú naň bohaté. Výhodou tejto prílohovej zeleniny je, že dokáže zaúčinkovať aj vo chvíli, keď sa už migréna objavila. V takom prípade sa odporúča uvariť si zemiaky v šupke.

Banány

Rovnako ako zemiaky, aj banány sú bohaté na draslík, ktorý prispieva k správnemu prietoku krvi v žilách. Práve nepriechodnosť býva jedným z hlavných dôvodov, prečo sa objaví migréna alebo iný typ bolesti hlavy. Banán denne je pre telo celkovo prospešný, najmä ak ho zjete v predobedných hodinách. No s množstvom to určite nepreháňajte. Z banánov sa totiž dá aj predávkovať.

Tekvicové semienka

Akékoľvek semienka by mali byť pravidelne na vašom tanieri, ak si chcete udržať všeobecné zdravie. A v prípade pravidelných bolestí hlavy by im mali dominovať tekvicové jadierka. Hrsť denne obsahuje presne dávku horčíka, ktorú organizmus potrebuje. Ten uvoľní cievy a na základe toho hlava prestane bolieť aj v prípade, že už migréna prepukla.  

Čili

Čili korenie nie je pre každého, no ak môžete štipľavé, jedzte ho pravidelne, pretože aj to je prevencia proti migréne. Častokrát totiž bolesť hlavy súvisí aj s nepriechodnými dýchacími cestami, s ktorými si toto korenie hravo poradí a uvoľní ich.

Témy: zdravie Migréna
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok