Ako ochrániť majetok v čase rastúcej inflácie? Televízia ta3 usporiadala Investičnú konferenciu

ta3
24.1.2023 09:42

Televízia ta3 pokračuje aj v novom roku so sériou odborných konferencií. Hostia Investičnej konferencie spolu s moderátorkou Lenkou Buchlákovou diskutovali o tom, ktoré investície umožnia zachovať hodnotu majetku, či ako sa vyznať na trhu a nepodľahnúť podvodníkom.

Ide už o štvrtú konferenciu, ktorú organizuje Televízia ta3. Konferencia nesie názov "Ako ochrániť majetok v čase rastúcej inflácie?" "Na bankových účtoch majú ľudia 44 miliárd eur, čo sa v tomto čase nejaví ako dobrý nápad, pretože sa naše peniaze znehodnocujú," povedala moderátorka konferencie Lenka Buchláková. Do diskusie prijalo pozvanie 16 popredných odborníkov, nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. 

Prečo je investovanie dôležité, sme sa opýtali hostí. "Investovanie je dôležité, aby inflácia, ktorá je extrémne vysoká, nedevastovala úspory ľudí," uviedol riaditeľa Partners Investments Maroš Ovčarik. V blízkej dobe bude podľa neho štandardom, že investovať bude väčšina domácností, ako to je napríklad v Spojených štátoch. Investovať sa podľa Ovčarika dá aj za 20 až 30 eur mesačne. "Aj takýmto spôsobom sa dlhodobo dajú budovať aktíva a investičný majetok," povedal.

Generálny riaditeľ Atlantis Capital Group Ľuboš Žuffa tvrdí, že trh ponúka veľa spôsobov, ako investovať. "Keď je možnosť, treba to využiť, netreba sa toho báť," povedal. Podotkol, že každé investovanie predstavujeurčitú mieru rizika, ale "riziko sa dá vždy kontrolovať"

Investovať sa dá aj do realít. Rok 2022 bol pre realitné trhy veľmi dobrý, zhodnotil partner skupiny Arete Jozef Vojta. "Dokázali sme dosiahnuť výnosy, ktoré takmer kopírujú inflácie. Realitné trhy sú vždy stabilizačný prvom portfólia," uviedol.

V štyroch diskusných paneloch hostia hovorili o týchto témach: 

  • Ako ochrániť majetok v čase rastúcej inflácie
  • Ako funguje akciový trh
  • Aké formy alternatívnych investícií existujú a akú časť portfólia by mali tvoriť
  • ESG investície ako trend nielen medzi mladými

Celú Investičnú konferenciu ta3 si môžete pozrieť na našom Youtube kanáli.

Kompletný program konferencie nájdete na podstránke ta3 konferencie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok