Čoraz viac Slovákov láka lyžovačka v Alpách. Prinášame prehľad obľúbených stredísk v Rakúsku

ta3/Milan Špak
5.1.2023 00:00

Lyžiarska sezóna je v plnom prúde a hoci aj tatranské svahy vedia ponúknuť to svoje, susedné Rakúsko je krajinou lyžiarov. Navyše, má Alpy – tromf, ktorému sa ťažko konkuruje. Nedá sa čudovať, že mnoho slovenských milovníkov tohto zimného športu za lyžovačkou vycestuje k našim juhozápadným susedom. Pozrite si prehľad obľúbených lyžiarskych stredísk v Rakúsku.

Čoraz viac Slovákov láka lyžovačka v Alpách. Prinášame prehľad obľúbených stredísk v Rakúsku
Profimedia

Ski Arlberg

Areál sa nachádza v spolkových krajinách Vorarlbersko a Tirolsko. Ako píše portál BERGFEX, od zimy 2013 – 2014 sú obce Lech, Oberlech, Zürs a Zug spojené s lyžiarskym strediskom Warth-Schröcken, vďaka čomu je Ski Arlberg najväčším prepojeným lyžiarskym strediskom v Rakúsku a patrí medzi päť najväčších rezortov na svete.

Ski Arlberg spája do jedného prestížne strediská St. Anton, Lech/Zürs a Warth-Schröcken a návštevníci tak majú možnosť využiť až 302 kilometrov zjazdoviek.

V Arlbergu trvá hlavná sezóna od Štedrého dňa do 31. marca. V tomto období je cena za jednodňový vstup pre dospelého 67 eur. Za týždenný skipas zaplatíte 402 eur, najdlhší 30-dňový stojí 806 eur. Pre deti, juniorov a seniorov je možné zakúpiť skipas so zľavou.

Sölden

Lyžiarske stredisko v Söldene je jediným v Rakúsku, ktoré má prístup k ľadovcovej oblasti, píše portál OnTheSnow. Tri vrcholy v areáli sa nachádzajú vo výške presahujúcej 3000 metrov nad morom. Taktiež je tradičným dejiskom pretekov Svetového pohára.

40 zjazdoviek ponúka celkovo 144 kilometrov zjazdného terénu všetkých stupňov náročnosti. Využiť sa dá 23 lanoviek a osem vlekov.

Skipasy na jeden alebo dva dni, ktoré stoja 66, respektíve 131 eur, sú platné iba pre stredisko v Söldene. Skipasy v dĺžke od troch do 14 dní je však možné využiť vo všetkých strediskách v údolí Ötztal. Týždňový skipas pre dospelého stojí 406 eur, štrnásťdňový 635 eur.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok