Čoraz viac Slovákov láka lyžovačka v Alpách. Prinášame prehľad obľúbených stredísk v Rakúsku

ta3/Milan Špak
5.1.2023 00:00

Lyžiarska sezóna je v plnom prúde a hoci aj tatranské svahy vedia ponúknuť to svoje, susedné Rakúsko je krajinou lyžiarov. Navyše, má Alpy – tromf, ktorému sa ťažko konkuruje. Nedá sa čudovať, že mnoho slovenských milovníkov tohto zimného športu za lyžovačkou vycestuje k našim juhozápadným susedom. Pozrite si prehľad obľúbených lyžiarskych stredísk v Rakúsku.

Čoraz viac Slovákov láka lyžovačka v Alpách. Prinášame prehľad obľúbených stredísk v Rakúsku
Profimedia

Kitzbühel

Počiatky tohto legendárneho areálu siahajú už do roku 1893. Dnes je jedným z najlepších lyžiarskych stredísk na svete, v mnohých rebríčkoch sa dokonca umiestňuje na samom vrchole. Nachádza sa v Tirolsku, približne sto kilometrov východne od Innsbrucku.

Každoročne je Kitzbühel dejiskom najprestížnejších lyžiarskych pretekov na svete. Zjazd na Hahnekamme sa považuje za najnáročnejší v kalendári Svetového pohára. Ako uviedol portál OnTheSnow, sklon trate na zjazdovke Streif dosahuje v niektorých miestach až 85 percent.

V Kitzbüheli si na svoje prídu lyžiari všetkých kategórií - od začiatočníkov po tých najnáročnejších. K dispozícii majú 233 kilometrov zjazdoviek, z ktorých 20 je označených čiernou farbou. Využiť môžu 39 lanoviek a 18 vlekov.

Cena denného lístka je 65 eur pre dospelého, pri nákupe online je možný nákup s niekoľkoeurovou zľavou v závislosti od dňa a obsadenosti. Sedemdňový skipas stojí v januári v rozmedzí od 336 do 350 eur. Zakúpiť sa dá aj skipas na 14 dní, a to za sumu, ktorá sa pohybuje od 496 do 518 eur.

Zillertal Arena

Medzi jeden z najobľúbenejších rezortov Slovákov patrí Zillertal nachádzajúci sa v Tirolsku. Návštevníkov láka 84 zjazdovkami v celkovej dĺžke 147 kilometrov, najviac z nich v strednej náročnosti.

Na vrcholy zjazdoviek, pričom niektoré z nich siahajú do nadmorskej výšky 2500 metrov, sa dá vyviezť pomocou 34 lanoviek a 18 vlekov. Jednodňový lístok v Zillertal Arena stojí 64,5 eur, týždňový 357,5 eur a najdlhší trojtýždňový rovných 800 eur.

Strana 3 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok