Predčasné voľby nie sú v našom záujme. Nechceme návrat Roberta Fica, povedal Sulík

ta3/Dominik Pálka
13.12.2022 20:41

Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík si myslí, že vláda naťahuje čas a hľadá spôsob dohody. V relácii Téma dňa potvrdil, že liberáli sa do vlády v tomto volebnom období nevrátia.

tema_39.jpg
TA3

Hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde sa posúva na štvrtok na 17.00 h. Na poslednú chvíľu o tom rozhodli poslanci v utorok. Za hlasovali aj Martin Borguľa a poslanci okolo Tomáša Tarabu, ktorí ešte ráno tvrdili, že vládu nepodržia. Koalícia sa v zúfalstve chytá práve Kuffovcov a Tarabu. Oni jej dali ďalšie dva dni na rokovanie, avšak trvajú na predčasných voľbách.

Naťahujú čas, povedal Sulík

Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík si myslí, že vláda naťahuje čas a hľadá spôsob dohody. "SaS sa do vlády v tomto volebnom období vracať nebude. Keď mali o nás záujem, mohli to spraviť v septembri," reagoval Sulík na vyjadrenia predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina), ktorý povedal, že strana SaS by sa mohla vrátiť do vlády.  

"V utorok by sme (strana SaS - poz. red.) hlasovali za vyslovenie nedôvery vláde. Takto sa nevládne, toto je katastrofa," uviedol šéf liberálov. Zároveň dodal, že strana s nikým nevyjednáva a nemá o to ani záujem. 

Sulík v utorok ráno rokoval aj s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) a ministrom životného prostredia Jánom Budajom (OĽANO). "Čakal som, že dajú nejaký konštruktívny návrh, ale nedali," povedal. Šéf SaS skonštatoval, že existujú tri možnosti v prípade, že vláda padne: "Úradnícka vláda, rekonštrukcia tejto vlády alebo predčasné voľby."

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok