Predčasné voľby nie sú v našom záujme. Nechceme návrat Roberta Fica, povedal Sulík

ta3/Dominik Pálka
13.12.2022 20:41

Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík si myslí, že vláda naťahuje čas a hľadá spôsob dohody. V relácii Téma dňa potvrdil, že liberáli sa do vlády v tomto volebnom období nevrátia.

tema_39.jpg
TA3

Zlé a zlé riešenie

"Predčasné voľby však nie sú v našom záujme. Nechceme návrat Roberta Fica," dodal. "Máme na výber medzi zlým a zlým riešením. Keď súčasná vláda bude pokračovať ďalej, tak Fico vyhrá voľby v roku 2024. Ak budú predčasné voľby, tak sa zase predčasne vráti," vysvetlil. 

"Jeden človek gniavi celú krajinu," narážal Sulík na ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Koalíciu obvinil z toho, že spolupracuje s "fašistami". "Nebudeme hlasovať za návrhy, kde sú podpísaní fašisti," dodal. 

Matovič mal dať návrh strane Smer-SD, že ak nezahlasuje za pád vlády, tak je pripravený rokovať o predčasných parlamentných voľbách v septembri 2023. Tvrdil to šéf Smeru Robert Fico. "Je to na úrovni parlamentných klebiet, sú to neoverené veci. Jeden tvrdí to a druhý tvrdí opak. Nechcem to komentovať," reagoval.

Sulík uviedol, že akceptovateľnosť Fica je stále vyššia. "Musíme niečo urobiť," dodal. Podľa neho strana SaS vie, čo chce. "Igor Matovič nie je spôsobilý byť členom vlády." Sulík si myslí, že ak by odišiel z postu ministra financií do parlamentu, tak by to pomohlo zlepšiť situáciu.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok