Dopadne Heger ako Radičová? Kocky sú hodené, hovorí Kollár, Tomáš súhlasí, aby sa hlasovalo verejne

ta3/Soňa Búranová, PB
12.12.2022 20:57

Chaos nenastane až páde vlády. On už nastal. Vláda nevládne, ale bojuje o život. Prezidentka vládnuť nechce, aj keď po páde vlády musí, no a parlament neprodukuje zákony, ale len rétorické cvičenia poslancov. Všetky oči sa teraz upierajú na zajtrajšok. Dopadne Eduard Heger tak ako Iveta Radičová? V relácii Téma dňa diskutovali Miroslav Kollár (Spolu), Erik Tomáš (Hlas-SD) a Miloš Svrček (Sme rodina).

20221212_tema_dna_29.jpg
TA3

Aprílové voľby?

To, že sa hlasuje v utorok (12. decembra), bolo dohodnuté vopred, pripomenul Svrček. Podľa neho je normálne, že prieskumy ukazujú, že ľudia s touto vládou nie sú spokojní, keďže ju zasiahli tri krízy. Nesúhlasí s tvrdením SaS, že keď padne vláda, nič sa neudeje a "ideme ďalej".

Kollár sa rozhodol, že vládu podrží len z toho dôvodu, že ak by zajtra padla, prinieslo by to predčasné voľby. Obáva sa, že už by nebola pri moci proeurópska a prodemokratická väčšina. "Ak tie voľby budú v apríli, šanca, že to tak zostane, je nulová," okomentoval. 

Tomáš reagoval, že Kollár sa tvári ako opozičný politik, no podľa neho ním nie je. Kritizoval, že na sneme strany SPOLU bol Mikuláš Dzurinda. "Ten už do budúcnosti krajiny určite nepatrí," doplnil s tým, že podľa neho Kollár mal hlasovať za pád vlády. "Pán Boh nás ochraňuj pred návratom Roberta Fica," reagoval na Tomášove slová Kollár.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok