Dopadne Heger ako Radičová? Kocky sú hodené, hovorí Kollár, Tomáš súhlasí, aby sa hlasovalo verejne

ta3/Soňa Búranová, PB
12.12.2022 20:57

Chaos nenastane až páde vlády. On už nastal. Vláda nevládne, ale bojuje o život. Prezidentka vládnuť nechce, aj keď po páde vlády musí, no a parlament neprodukuje zákony, ale len rétorické cvičenia poslancov. Všetky oči sa teraz upierajú na zajtrajšok. Dopadne Eduard Heger tak ako Iveta Radičová? V relácii Téma dňa diskutovali Miroslav Kollár (Spolu), Erik Tomáš (Hlas-SD) a Miloš Svrček (Sme rodina).

20221212_tema_dna_29.jpg
TA3

Rokuje sa do poslednej chvíle

Svrček hovorí, že ak už takéto hlasovanie (o vyslovení nedôvery vláde - pozn. redakcie) malo prísť, SaS to mala riešiť po konci leta a nie pred koncom roka. "Rokovania prebiehajú až do konca. Chceme vedieť názory poslancov. Ide o vecnú diskusiu, nie o politikárčenie," tvrdí, no kupčenie hlasov odmieta s tým, že je to pre nich červená hranica. 

Kollár konštatuje, že dlho premýšľal, ako sa zachová, no nechcel to nechať na poslednú chvíľu, preto svoje rozhodnutie oznámil na sneme svojej strany. "Kocky sú hodené. Do zajtra do 11.00 h budú hodené ešte niekoľkokrát," myslí si líder SPOLU. Podľa neho jeho hlas nebude rozhodujúci. Objavila sa tiež informácia, že poslanec Ján Krošlák sa už rozhodol, že za pád vlády zahlasuje.

Tomáš hovorí, že keby vláda konečne padla, pre občanov by to bol najkrajší vianočný darček. "Aj cez víkend bolo evidentné, že koalícia sa všetkými možnými spôsobmi snaží udržať pri moci," vyhlásil. Dodal, že nikto dokonca nepoprel, že Mikulca premiér nechcel obetovať. Asi prvýkrát v histórii vraj súhlasí s Borisom Kollárom, aby sa hlasovalo aklamačne, teda aby voľba poslancov bola verejná.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok