O osude Hegerovej vlády sa rozhodne v utorok. Poslanci ukončili diskusiu

ta3 TASR
12.12.2022 16:18

Poslanci Národnej rady SR v pondelok popoludní ukončili diskusiu k návrhu na odvolanie vlády. Trvala od štvrtka. O návrhu sa bude hlasovať v utorok o 11.00 h. V utorok od 9.00 h bude plénum pokračovať v rokovaní na riadnej 78. schôdzi. Na záver diskusie vystúpil premiér Eduard Heger, aby požiadal poslancov o dôveru.

"Verím, že sa v tejto sále nájde dostatok demokratov na to, aby vláda, ktorá priniesla reformy, spravodlivosť, ktorá Slovensko pevne ukotvila v zahraničnej politike, nájde vašu dôveru a bude môcť pokračovať ďalej," vyhlásil premiér.

Zdôraznil, že v diskusii zazneli pravdy, polopravdy, klamstvá, ale aj prejavy neúcty. "To, čo sa tu udialo za posledné dni, je splnený sen Fica a Pellegriniho. To, čo sme tu pozorovali, boli na seba útočiaci demokrati," skonštatoval Heger a opýtal sa SaS, či chceli toto.

Pripomenul, že toto hlasovanie bude po 11 rokoch opäť hlasovanie o charaktere štátu. "V roku 2011 to demokrati nezvládli a zaplatili sme za to tú najvyššiu daň," vyhlásil. "Na druhom brehu, kde je Robert Fico a Peter Pellegrini, kde sa, žiaľ, teraz dostala aj strana SaS, nie je lepšie, práve naopak," povedal premiér.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok